Forbannet Bjørndalen sikret sølvet

Tyske Greis forsøkte å trenge seg fram.

(Dagbladet.no:) Norge hadde ingen sjanse mot Russland i herrestafetten i formiddag. Russerne brukte bare ett ekstraskudd på standplass, og gikk godt i sporet.

Da ble det vanskelig for konkurrentene.

- Russland var uslåelig i dag. Vi gjorde så godt vi kunne, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

De norske gutta brukte for mange ekstraskudd (11) - og Frode Andresen måtte ut i én strafferunde.

Ole Einar Bjørndalen gikk ut på ankeretappen ett minutt og 23 sekunder bak russerne. Det var ikke umulig, for alt kan skje i en skiskytterstafett. Men Russland feilet ikke, og Bjørndalen måtte konsentrere seg om å berge sølvet.

Det klarte han.

- Vi er fornøyd med dette. Sølv er nesten bedre enn vi hadde forventet på forhånd, sier Bjørndalen.

Forbannet Bjørndalen

SØLVGUTTA: Halvard Hanevold, Lars Berger, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen gikk inn til sølv bak Russland. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SØLVGUTTA: Halvard Hanevold, Lars Berger, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen gikk inn til sølv bak Russland. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Selv om gullmedaljene raskt havnet i baklomma på russerne, ble det en skikkelig tøff kamp om sølvet. Bjørndalen og Michael Greis gikk sammen inn til siste skyting. I en sving før standplass forsøkte tyskeren å trenge seg forbi nordmannen.

- Jeg hadde innersporet, men så kom han bakfra, sier Bjørndalen.

Det ble litt knuffing og dytting, før de fortsatte inn på stadion.

- Jeg ble forbannet der og da, for sånne ting kan fort ødelegge skiene. Men det var godt han fikk smake det litt på stående, sier Bjørndalen.

Der ble Greis åpenbart stresset av Bjørndalens gode skyting, og tyskeren måtte bruke tre ekstraskudd.

- Litt for offensiv

Halvard Hanevold kom litt skeivt ut på den første etappen, og han måtte bruke tre ekstraskudd på standplass. Han vekslet over halvminuttet bak Russland.

- Jeg ble litt for offensiv på det første skuddet, og det gikk rett av. Jeg åpnet litt forsiktig i sporet, for å ha litt å gå på mot slutten, sier Hanevold til NRK.

Forbannet Bjørndalen sikret sølvet

Lars Berger tapte ytterligere til Russland, men sendte Norge opp på en 2. plass før Andresens tredjeetappe. Selv om han måtte ut i en strafferunde, slapp han ingen andre løpere forbi seg. Det var flere nasjoner som hadde en tung dag på standplass i dag.

Vanligvis så sikre Tyskland brukte 13 ekstraskudd og måtte gå to strafferunder.