Forbannet Costa kastet vesten da han ikke fikk komme inn mot Spurs

Poengdeling mellom Tottenham og Chelsea.

FIKK IKKE SPILLE: Diego Costa fikk aldri komme inn mot Tottenham og viste sin frustrasjon ved å kaste vesten.
Action Images via Reuters / Paul Childs
FIKK IKKE SPILLE: Diego Costa fikk aldri komme inn mot Tottenham og viste sin frustrasjon ved å kaste vesten. Action Images via Reuters / Paul ChildsVis mer

• Tottenham - Chelsea 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Da Tottenham og Chelsea møttes på White Hart Lane i fjor, ble det en festforestilling av en kamp - trolig høydepunktet for mange Tottenham-supportere.

Spurs vant nemlig 5-3 over forrige sesongs seriemestere i et oppgjør hvor blant annet Harry Kane var i fyr og flamme. Kontrastene til årets kamp kunne knapt vært større.

Med Diego Costa på benken og ingen typisk spiss på topp, ga ikke Chelsea signaler om en offensiv tilnærming. Det preget kampen. José Mourinho frustrerte Tottenham og klarte å få med seg ett poeng.

Mourinho frustrerte også Costa, som varmet opp, men aldri fikk bidra i 0-0-kampen. I frustrasjon kastet stjernespissen oppvarmingsvesten i bakken da han ikke ble byttet inn.

- Dette kommer til å bli en sak. Det er lett å se at han er dritsur og vil ta opp kampen mot Mourinho. Det er en kamp han vil slite med å vinne, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Tottenhams ene poeng betyr at de fortsatt er med i tetkampen. Opp til serieleder Manchester City er det kun fire poeng.
 
Chelsea er nok isolert sett godt fornøyd med et sterkt bortepoeng på White Hart Lane, men tabellsituasjonen ble ikke så mye lysere av den grunn.

De regjerenede seriemesterne ligger fortsatt helt nede på 14. plass med bare 15 poeng på 14 kamper.

Antiklimaks Harry Kane hadde to brukbare forsøk etter ti og 17 minutter, men den formsterke engelskmannen klarte bare nesten å overliste Chelsea-keeper Asmir Begovic.

Like etterpå holdt Oscar og Eden Hazard på å gjøre det helt store i motsatt ende av banen, men Hazard - som fikk prøve seg i en uvanlig spissrolle mens Diego Costa satt på benken - headet like over.

Hazard var involert også i det 22. minutt da han spilte fri Pedro, men spanjolens skudd gikk like utenfor. Dernest prøvde Kane seg i servitørrollen, men Son Heung-Min traff Begovic med headingen.

Sjansefattig Resten av omgangen handlet om halvsjanser og motspill. Derfor stod det 0-0 til pause i et oppgjør som minnet svært lite om 5-3-kampen mellom samme lag forrige sesong.

London-rivalene fortsatte å føle på hverandre etter hvilen. De store sjansene uteble også da. Det samme gjaldt dramatikken.

Etter 62 minutter hadde Son et nytt bra forsøk etter et lekkert forarbeid, men avslutningen stod ikke i stil med driblingen. Like etterpå var Hazard farlig frempå igjen, men Hugo Lloris stoppet volleyforsøket.

Pedro ville også teste skuddfoten, men forsøket etter 77 minutter var ikke all verden å skryte av. Dermed endte det 0-0 i en tam forestilling i London.

LIKE STERKE: Det endte 0-0 mellom Tottenham og Chelsea, her representert ved Son Heung Min og Cesc Fabregas
Reuters / Dylan Martinez
LIKE STERKE: Det endte 0-0 mellom Tottenham og Chelsea, her representert ved Son Heung Min og Cesc Fabregas Reuters / Dylan Martinez Vis mer