Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcel Hirscher er Henrik Kristoffersens nemesis

Forbannet etter ny pallplass – Hirscher plager Kristoffersen mer enn nordmannen klarer å fordøye

Den klart beste tida i andre omgang fra startnummer 28 var ikke nok for Henrik Kristoffersen. Skal du slå verdens beste alpine skiløper må du være enda bedre.

RIVALER: Marcel Hirscher er Henrik Kristoffersens nemesis. Seieren har uteblitt for nordmannen denne sesongen. Foto: GEPA/Bildbyrån
RIVALER: Marcel Hirscher er Henrik Kristoffersens nemesis. Seieren har uteblitt for nordmannen denne sesongen. Foto: GEPA/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HENRIK KRISTOFFERSEN ER en fenomenal slalåmkjører, men ennå ikke god nok til å vinne denne sesongen. Fire pallplasser – to andreplasser og to tredjeplasser – er fasiten så langt. Det bærer han preg av. For det var ikke antydning til glede å spore i Zagreb, selv etter en andreomgang ingen var i nærheten av å matche.

Bare irritasjon, frustrasjon og sinne.

Selv da han hadde hatt noen minutter på seg var ikke Henrik i nærheten av å evne å ta seg sammen

BRUKER HAN DET til noe godt vil Henrik Kristoffersen vinne flere skirenn den kommende måneden. Det er januar som gjelder for slalåmspesialistene. Det er nå klassikerne kommer i tur og orden – Adelboden. Wengen, Kitzbühel og Schladming. For det er ikke formen det er noe galt med, det er overmakta.

Marcel Hirscher er rett og slett for god.

Marcel Hirscher er verdens beste alpinist pluss litt til.

FØR RENNET I Zagreb var Marcel Hirscher på fjerdeplass på alpinsportens adelskalender med 49 seirer i verdenscupen. Nå står han ved siden av Alberto Tomba med 50. Det betyr legendestatus i en alder av 28 år. I dette tiåret er ingen i nærheten av østerrikeren.

NESTEMANN PÅ LISTA er Hermann Maier (54). Han kan fort blir tatt igjen før OL-pausen. Da står vi igjen med Ingemar Stenmark og hans utrolig 86 triumfer. Dit opp er det drøyt, et hav faktisk, men det er Marcel Hirscher vi snakker om.

Han har vunnet 47 av sine 50 seirer de seks siste årene.

Kjører han i minst fem år til og holder seg skadefri, sulten og motivert ser jeg ikke bort ifra at det kan gå det også.

I JANUAR 2017 vant Henrik Kristoffersen slalåmen i Adelboden, Wengen og Schladming. Det klassiske kveldsrennet i Steiermark er også den siste seieren han har. Men allerede til søndag er det Adelboden, en trasé han har vunnet to ganger (2015).

Blir minnene sterkere enn raseriet som bare veltet fram på grunn av 0,11 sekunder på klokka i Zagreb er han fort en vinner igjen.

AT MICHAEL MATT hadde 0,06 sekunder på sin side og presset seg inn mellom Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher i dette rennet betyr ingenting for Norges beste slalåmkjører. En andreplass er ikke mye bedre enn en tredjeplass selv om den gir 20 poeng mer i slalåmcupen og sammenlagtcupen. Henrik Kristoffersen gikk i svart fordi han ikke vant. Det er bare seirene som teller. Hvilket er forståelig når du vet du har levert opp mot det optimale, og jeg sier "opp mot" fordi det å være feilfri i slalåm er i nabolaget til utopia.

Og så er det ikke nok.

JEG TROR DET er vanskelig å gi Henrik Kristoffersen gode råd i slike stunder, om ikke umulig. Og jeg skal ikke engang prøve. Han er den han er. Det er derfor han nesten er like god som Marcel Hirscher. Men verd å bite merke i for alle oss dødelige er det kongen av alpin skisport sa han ble bedt om å forklare hvorfor han er så veldig mye bedre enn de andre etter seieren i Zagreb.

– Jeg synes ikke 0,05 og 0.11 sekunder er så mye, det er nesten ingenting, sa Marcel Hirscher.

Derfor er Henrik Kristoffersens form mest sannsynlig superb og akkurat der den skal være inn i januar og i oppkjøringa til OL.

Når du er nesten ingenting bak, er du ikke langt unna

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!