Forbannet etter vraking i fjor - nå kan det skje igjen

Form-syklist kjernen i landslagets luksusproblem.

KAN VRAKES: Daniel Hoelgaard, her fra VM i Danmark i 2011, kan bli vraket til ungdommens Tour de France dersom landslagssjefen bestemmer seg for å gå all-in for sammenlagtseier i det prestisjetunge rittet. Superspurteren fra Ålgård kan dermed miste sin tredje strake mulighet til å delta i Frankrike. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KAN VRAKES: Daniel Hoelgaard, her fra VM i Danmark i 2011, kan bli vraket til ungdommens Tour de France dersom landslagssjefen bestemmer seg for å gå all-in for sammenlagtseier i det prestisjetunge rittet. Superspurteren fra Ålgård kan dermed miste sin tredje strake mulighet til å delta i Frankrike. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter at det norske U23-landslaget i sykling leverte over all forventning forrige uke, har landslagssjef Stig Kristiansen, et luksusproblem før Tour de l´Avenir: Skal Norge gå for å vinne ungdommens Tour de France?

Dersom svaret er ja, må Kristiansen vrake superspurter Daniel Hoelgaard. Syklisten fra Ålgård, like utenfor Stavanger, har så langt to etappeseire i år. I tillegg vant han poengtrøya i Tour de Bretagne, og leverer foreløpig sin beste sesong så langt i karrieren.  

- Det er klart, jeg har alltid lyst til å sykle l´Avenir, understreker Hoelgaard overfor procycling.no.

Les også: - Jeg har aldri vært nærmere en proffkontrakt 

Irritert 21-åringen har aldri før syklet det prestisjetunge rittet. I fjor var han nærmest sikker på å bli tatt ut, og ble svært irritert da han ble funnet for dårlig til den norske troppen.

Til årets utgave forventer likevel ikke Hoelgaard å bli tatt ut.

- Jeg forstår hvis jeg ikke blir tatt ut. Vi har et U23-landslag som presterer på et ekstremt høyt nivå om dagen, påpeker Hoelgaard.

Han understreker at det er landslagssjefen som bestemmer. I tillegg er Etixx-rytteren åpen om sine ambisjoner til rittet.

- Jeg skal være helt ærlig å si at det er mange i Norge som er bedre rustet enn meg til å være hjelperytter for en norsk sammenlagtkandidat. Det eneste jeg kan bidra med er å spurte, innrømmer Hoelgaard.  

Luksusproblem Stig Kristiansen uttalte til procycling.no i helgen at han har et luksusproblem med tanke på uttaket, og at han fortsatt ikke har bestemt seg for hvem som skal representere de norske fargene i rittet.

- Det vanskelige valget er om jeg skal ta med en spurter, eller om vi skal gå all inn for sammendraget. Det blir en vurdering jeg må ta de neste ukene, sier Kristiansen.

- Er det mulig å vinne l´Avenir med en spurter på laget?

- Ja, vurderingen må bli hva det forsaker og krever. I fjor dro vi med Sondre (Holst Enger) og et lag som styrket hans muligheter, pluss Oskar (Svendsen vår anm.). Nå har vi tre kandidater i fjellene og sammenlagt, så vi må se hvordan lages skal bygges og hvor mange sammenlagtkandidater vi skal ha med, svarer Kristiansen.

Hoelgaard mener egne sjanser er svekket ettersom han konkurrere med en annen spurter i storform, nemlig Sondre Holst Enger.

Det Hoelgaard imidlertid ikke var klar over, er at hortengutten mest sannsynlig er uaktuell til rittet ettersom han får andre oppdrag i sitt nye profflag IAM, fra 1. august. 

- Ja, der sier du noe, uttaler Hoelgaard og tar seg en lang pause.

- Jeg vet ikke hvordan Stig tenker. Han er sjefen, fortsetter han.  

Drømmer om proff-overgang Daniel Hoelgaard sykler i tsjekkiske Etixx sammen med lillebror Markus Hoelgaard. Etter de solide resultatene denne sesongen, innrømmer eldstebror at det svirrer proffrykter rundt seg selv.  

- Det er ikke noe konkret, men det er alltid rykter, forteller han. 

- Hva slags rykter da?  

- Flere managere vil jobbe med meg, uten at det har kommet noe konkret fra et bestemt lag. Jeg begynner ikke akkurat å grine om jeg må være i Etixx ett år til, forteller han.  

Hoelgaards kontrakt med Etixx går ut etter denne sesongen.

(Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer