Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski

Forbannet Flugstad Østberg slo tilbake med monsterløp

Ingvild Flugstad Østberg (27) tok over ledelsen i Tour de Ski. Hun slo knockout på konkurrentene på den andre etappen.

SEIERSGLISET: Ingvild Flugstad Østberg ser at hun har knust feltet på den andre etappen av Tour de Ski. Foto: Bildbyrån
SEIERSGLISET: Ingvild Flugstad Østberg ser at hun har knust feltet på den andre etappen av Tour de Ski. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): Gårsdagens sprintfinale gikk uten Ingvild Flugstad Østberg. Gjøvik-jenta ble slått ut i semifinalen, og hun var tydelig skuffet.

- Jeg følte meg sterk, men ned mot runding og mål så samlet deg seg, og det ble mye armer og bein og ut i løssnøen. Da var det ikke jeg den som løste det best. Da ble jeg forbannet på meg selv. Jeg følte meg bra, og det er da man blir ekstra forbannet, sa hun etterpå.

Hun var tydelig revansjelysten også.

Ledet fra start til mål

For på dagens 10 kilometer klassisk gikk hun ut i et forrykende tempo.

Allerede på første passering etter 2.5 kilometer ledet hun med 8.5 sekunder. Ned til trioen Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Krista Pärmäkoski var det hele femten sekunder.

- Hun ser veldig bra ut der hun går. Hun har den gode flyten. Hun kommer til å spise sekund på sekund, sier TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Han hadde helt rett.

UENIGE: For en uke siden uttalte Marit Bjørgen at Ingvild Flugstad Østbaerg hadde landslagets fineste rumpe. På Sognefjellet var diskusjonen høylytt mellom landslagsjentene. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer

Usikker på Tour-fortsettelsen

Østberg bare økte og økte i løpet av de 10 kilometerne, og tok en overlegen seier på den andre etappen.

I mål var hun 25,7 sekunder foran lagvenninne Heidi Weng. Sadie Bjornsen tok tredjeplassen, 42,2 sekunder bak Gjøvik-jenta. For Krista Pärmäkoski ble det en blytung dag. Det finske sammenlagthåpet ble slått med ett minutt og 15 sekunder.

- Jeg var litt sur i går, og det liker jeg ikke. Det gikk skikkelig bra i dag. Jeg er et konkurransemenneske, og da kommer de følelsene med en gang. Jeg ville bruke det til noe positivt i dag, sier Flugstad Østberg til TV 2 i dag.

Nå leder 27-åringen også sammenlagt. Men om hun går hele touren - det vet hun ikke ennå.

- Det er litt tidlig å si om jeg går hele touren. Dere får spørre meg hver dag, sa hun i går.

Den oppfordringen blir nok fulgt ...

Vanskelige forhold

Det var tøffe forhold ute i løypa under 10 kilometeren. Flere av løperne falt underveis, og mange var veeeldig nære:

- Jeg trodde jeg skulle kjøre ut i hver eneste nedoverbakke. Jeg hater egentlig å bli filmet i nedoverbakke, for jeg blir så flau over meg selv. Jeg prøvde å stå godt på skia og beholde roa, sier Østberg til TV 2.

Heidi Weng gikk også et bra løp i dag. I mål var hun veldig fornøyd:

- Det var ikke supergøy å gå ute der. Det var en bra plassering, men det så nok ikke så bra ut på TV det vi drev med. Det er et under at det gikk bra. Jeg var så redd, jeg gruet meg skikkelig i dag, sier Heidi Weng til TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!