NI MOT ELLEVE: Til tross for at Haugesund fikk to spillere utvist, greide likevel ikke Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt å ta sesongens første seier. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NI MOT ELLEVE: Til tross for at Haugesund fikk to spillere utvist, greide likevel ikke Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt å ta sesongens første seier. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Forbannet Glimt-trener kjeftet på egne spillere

Står med ett poeng på fem kamper.

BODØ (Dagbladet): Baklengsmålene renner inn, poengene uteblir, og det samme gjør tilskuerne. Krisen bygger seg opp på Aspmyra.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen har vært ute en vinternatt. Men årets krise er tung å bære, selv for den sindige og nesten alltid positive telemarkingen.

Men i pausen mot Haugesund, på stillingen 0-1, hevet han stemmen mot egne spillere:

 - Jeg tar ansvar for det meste, men denne omgangen tar jeg ikke på meg. Det ga jeg spillerne klar beskjed om i pausen. De fikk bære ansvaret selv. Jeg tror vi spilte den dårligste omgangen noensinne i min tid, sa en nedslått Halvorsen etter å ha sett sitt eget lag tape omgangen med 0-1 og kampen med 1-2.

11 mot 9 hjalp ikke Hverken 11 mot 10 (hele 2. omgang) eller 11 mot 9 (de siste 20 minuttene) hjalp.

Glimt skapte svært lite med én i overtall. Med to manns overtall klarte de helgule riktignok å etablere et visst trykk. Men det ble med ett mål og et par voksne sjanser.

- Kampens nøkkelsituasjon kom da vi - med én mann mer på banen - tillot Haugesund å gå opp i 2-0, mente Halvorsen.

 Han så sin Follo-innkjøpte spiss, Fitim Azemi, redusere til 1-2. Men det stoppet der.

- Vi flyttet ballen for tregt, vedgikk lynving Trond Olsen.

Utligningen, den forgjettede, kom aldri.

Optimistisk supporter-sang Og publikum kom egentlig aldri, de heller. Til tross for mobilisering i Bodø.

Glimt-snittet har vært svakt fra før, til tross for at topplag som Molde og Odd har vært på besøk. Mot Haugesund var det såvidt 2.500 innenfor portene, sesongverste i Tippeligaen, og et bevis på at store deler av byen har snudd ryggen til Glimt.

Men de få som var der, skal ha for at de stemte i og sang som Jahn Teigen: "Optimist, jeg tror det går bra til sist, så lenge vi lever her, er jeg en optimist".

- Mister du jobben? På søndag venter et Aalesund som, frem til nå, har vært bunnkollega med bodøværingene. Men med en meget sterk borteseier mot Vålerenga i bagasjen, stiller sunnmøringene som skyhøye favoritter mot Glimt.

- Hva om dere taper i Ålesund, Halvorsen?

- Jeg kan ikke forholde meg til et potensielt tap. Hva om vi vinner? Da er vi med igjen. Da har vi nytt håp.

- Men med ett poeng på fem kamper må spørsmålet stilles: Frykter du å miste jobben?

- Det spørsmålet må du rette til klubbstyret. Jeg jobber og gjør så godt jeg kan. Det er opp til andre å evaluere.

- Synd på Glimt Det mest positive som kan sies om Glimt anno 2015, er at laget scorer. Det er blitt nettkjenning i hver av de fem seriekampene som er spilt - men dessverre scorer motstanderen to ganger for hvert Glimt-mål.

Derfor står tabelljumboen - som i fjor var Tippeligaens slappeste forsvarslag med 60 innslupne mål på 30 kamper - med en målforskjell på 7-14. Etter fem kamper.

- Dessverre er vi mye bedre på trening enn på kamp. Får vi til det samme som på trening, vil vi vinne kamper, mente Fitim Azemi, som scoret sesongens andre mål mot Haugesund.

Michael Haukås gjorde manns jobb for Haugesund. Han spilte for Glimt i 2010 og 2011, og synes synd på de helgule:

 - Jeg mener dette var en kamp som kunne gått begge veier. Vi fikk mål på avgjørende tidspunkter, og klarte i tillegg å parkere bussen foran mål mot slutten. Heldigvis for oss klarte ikke Glimt å trille ballen fort nok. Men det kommer. Glimt har mange gode spillere, og vil snart vinne kamper.

 Trond Olsen var inne på det samme:

 - Aldri i livet om vi gir opp!