Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Hattestad viste hvorfor han bør velges framfor Northug i OL

Landslagsledelsen må vrake en av de to.

SUVEREN: Ola Vigen Hattestad var suveren på dagens sprint. Han mener han bør være med til OL. Petter Northug har samme mening om seg selv men kun én av de får plass på sprintlaget slik det ser ut for øyeblikket. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT / NTB scanpix
SUVEREN: Ola Vigen Hattestad var suveren på dagens sprint. Han mener han bør være med til OL. Petter Northug har samme mening om seg selv men kun én av de får plass på sprintlaget slik det ser ut for øyeblikket. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ola Vigen Hattestad (31) overbeviste stort da han vant søndagens sprint i Toblach, men kan paradoksalt nok enda opp uten OL-billett.

- Jeg ble forbannet da jeg fikk vite at tre var forhåndsuttatt. De har stilt seg selv i en veldig vanskelig situasjon. Det var dumt å sette meg opp mot Petter, sa Hattestad etter en seier som fikk en bitter ettersmak.

Sprintuttaket til OL er blitt et kaos uten like. Landslagsledelsen satte seg selv i en ekstremt vanskelig posisjon da de tre herrene Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh ble forhåndsuttatt til sprinten allerede under NM i Lillehammer.

For faktum er at heller ikke Petter Northug er garantert plass. Og da snakker vi om hans kanskje beste OL-sjanse. Northug feide absolutt all motstand av banen da han vant sprinten under prøve-OL i fjor.

Gedigen kattepine Etter at de tre nevnte løperne ble forhåndsuttatt i NM, ble det samtidig sagt av sprinttrener Arild Monsen at den siste plassen sto mellom Hattestad og Northug. Begge var søndag klokkeklare på at de burde få gå sprinten i OL.

- Jeg skal gå sprinten i OL, fastslo Northug og la til på NRKs spørsmål at han så på seg selv som storfavoritt på distansen.

Sprinttrener Arild Monsen visste ikke hva han skulle si etter løpet. Kanskje kommer ikke sprintuttaket før mandag.

- Her og nå kan jeg ikke si annet enn det jeg har sagt tidligere. Jeg skjønner at Ola synes han er god nok til å få gå i OL. Han får si det han ønsker. Vi må snakke sammen, men det stemmer at tre stykker har fått beskjed om å forberede seg til OL, sa en presset Monsen.

Han la til at han måtte snakke med sjefen sin. Sjefen er landslagssjef Vidar Løfshus som allerede er på plass i Sotsji.

Luksusproblem - For en trener er dette et luksusproblem, men et utfordrende luksusproblem. Vi kommer ikke lenger med dette nå. Jeg kan ikke si noe mer. Vi får se om vi har noe mer å si utover kvelden. Vi har hatt litt problemer med å få tak i Vidar. Vi kan ikke få panikk heller, men det jeg kan si er at vi rekker sprinten den 11. februar, sa Monsen og dro på smilebåndet.

- Vedtaket som er gjort gjelder inntil videre, konkluderte Monsen på et vis.

- Jeg er glad jeg ikke er Arild og må ordne opp i dette, sa allerede uttatte Eirik Brandsdal til NTB.

(NTB)

Hele Norges coronakart