MISFORNØYD: Lars Lagerbäck reagerte da han ble spurt om San Marino-turen var en slags ferie.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MISFORNØYD: Lars Lagerbäck reagerte da han ble spurt om San Marino-turen var en slags ferie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

VM-kvalik

Forbannet Lagerbäck: - Synes du jeg skal svare på spørsmålet? Hva?

Tente til på pressekonferanse.

San Marino – Norge, klokka 20.45 torsdag

SAN MARINO (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og Norge er på plass i San Marino før VM-kvalifiseringen torsdag. Norge er sjanseløs på sluttspillet neste sommer, men jakter på en god opplevelse etter 6-0-slakten mot Tyskland.

Det bør definitivt være mulig mot et av verdens dårligste landslag. Etter å ha trent bak lukkede dører tidligere på dagen, stilte Lagerbäck på en pressekonferanse i kveld.

Misfornøyd

Men svensken likte ikke et av de første spørsmålene på pressekonferansen, som lød slik:

- Du har vært landslagssjef mer eller mindre siden siste istid. Finnes det noen risiko for tap. Eller skal vi være så ærlig å si at dette er en ferie?

Lagerbäck vridde seg i stolen og svarte:

- Synes du jeg skal svare på det spørsmålet? Hva? Tror du jeg kommer hit og ser på dette som en ferie? Er det et alvorlig spørsmål?

STENGTE TRENINGA: Norge trente bak lukkede dører i San Marino i ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STENGTE TRENINGA: Norge trente bak lukkede dører i San Marino i ettermiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det var et forsøk på et spørsmål med glimt i øyet, svarte journalisten.

Etter å ha roet seg ned svarte Lagerback at risikoen for en smell alltid er til stede:

- Men vi vil bli veldig overrasket om vi ikke vinner kampen, konkluderte han.

Kritiske

På forhånd var enkelte eksperter – deriblant Jesper Mathisen (TV 2) og Tom Nordlie (NRK) – kritiske til at Lagerbäck stengte treninga. Til dette svarte landslagssjefen at han ganske enkelt ikke synes det var noe å vise fram:

- Vi rehabiliterte og trente på tre dødballsituasjoner. Det er noe vi aldri bruker å vise fram.

Både Norge og San Marino kommer fra solide tap. Mens Norge ble feid av banen mot Tyskland i Stuttgart, gikk San Marino på en 5-1-smell mot Aserbajdsjan.

RØD TRIO: Omar Elabdellaoui, Joshua King og Mohamed Elyounoussi ankommer dagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RØD TRIO: Omar Elabdellaoui, Joshua King og Mohamed Elyounoussi ankommer dagens trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-spiller Pål André Helland måtte tidligere på dagen melde forfall på grunn av skade. Ny spiller blir ikke kalt inn.

Ett steg tilbake

Lagerbäck har ledet Norge i fem kamper. Så langt har det blitt én seier, 2-0 mot Aserbajdsjan hjemme. Selv omtaler han sin tid som landslagssjef for Norge slik:

- Jeg synes den knapt er godkjent. Hva slags forventninger jeg hadde, vet jeg ikke. Det begynte svakt med både Sverige og Island. Jeg kan ikke svare på hvilke forventninger jeg hadde.

Han fortsetter:

- Jeg viste et bilde for spillerne, at vi har tatt ett steg fram og tre tilbake. Omtrent der ligger vi. Vi tok ett steg framover etter begge samlingene mot Nord-Irland, så vi ligger ett steg i minus.

VM-KVALIK
Tyskland880035-224
Nord-Irland861116-219
Aserbajdsjan83148-1210
Tsjekkia823310-99
Norge82158-167
San Marino80082-380