Forbannet mester

Etter sistehoppet i går fikk Bjørn Einar Romøren (24) beskjed av NM-arrangørene om å komme seg opp på kulen fortest mulig for å hilse på kongen.

HOLMENKOLEN (Dagbladet): Da norgesmesteren kom opp til hoppet, hadde kongen reist fra Kollen. I stedet for å slå av en hyggelig prat med majesteten, ble Romøren stående og fryse.

-  Jeg har neglesprett, og er sur for å stå her og nifryse. Nede i hoppstøvlene er det minst 20 kuldegrader. Dette er sinnssykt unødvendig. Hoppene mine var bra, men arrangementet var dårlig, sier en forbannet Romøren til Dagbladet.

Rett til prøveomgangen

Sammen med Roar Ljøkelsøy (sto over i går grunnet sykdom) og bronsevinner Lars Bystøl er han klar for OL i neste måned. Fire løpere kjemper om de to siste OL-plassene i Zakopane til helga: Sølvvinner Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen (nummer fem), Anders Bardal (nummer seks) og Henning Stensrud (nummer 18).

-  I stedet for å reise med laget i dag, drar jeg til Zakopane lørdag sammen med Roar. Jeg har fortsatt masse å gjøre for å kunne hoppe lenger og penere, og kommer til å trene på Lillehammer i morgen. Lørdag kommer vi rett til prøveomgangen i Zakopane, sier Romøren.

-  Sterk i hodet

Etter et totalt mislykket prøvehopp på 76 meter, slo han til med 129 og 128,5 meter i rennet og vant 12,6 poeng foran Tommy Ingebrigtsen.

-  Bjørn Einar er blitt veldig sterk i hodet, og er i ferd med å få den gode følelsen stadig oftere. Norge har tre hoppere som kan vinne OL-gull. Bjørn Einar er én av dem, de to andre er Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten til Dagbladet.

Tommy Ingebrigtsen (28) slo til med ny bakkerekord på 136 meter i finaleomgangen, og jublet som en unge etterpå.

-  Det var mye luft å flyte på, og en deilig følelse å bare fly nedover. Kollen er en fin bakke når du hopper bra på ski, sier Ingebrigtsen etter NM-sølvet.

Alt tyder på at han landet i OL da han tok nedslag i sistehoppet. Hvis Sigurd Pettersen blir femtemann på laget, er alt etter programmet.

-  Gambler ikke

Daniel Forfang er definitivt ute av OL-diskusjonen. Roar Ljøkelsøy kunne hoppet i går, men av forsiktighetshensyn ble han hjemme i Trondheim.

-  Roar hoppet i Granåsen i går, men følte seg ikke pigg. Vi gambler ikke med helsa hans, og anbefalte ham å bli hjemme. Hadde det vært OL i går, hadde Roar hoppet, sier landslagstrener Geir Ole Berdahl til Dagbladet.

SUR OG SINT: Norgesmester Bjørn Einar Romøren var glad for seieren, men kraftig irritert over arrangementet. - Jeg har neglesprett, og er sur for å stå her og nifryse, sier Romøren til Dagbladet.