- Forbannet og opprørt

Sportssjef Jan-Erik Aalbu raser mot den østerrikske hoppuke-toeren Martin Höllwarth, som mener de norske hopperne har slanket seg til verdenstoppen.

INNSBRUCK (Dagbladet): Höllwarth mener at Sigurd Pettersens rekordhopp på 143,5 meter i Oberstdorf ikke var noen prestasjon, fordi han er så lett. Og at Roar Ljøkelsøy bare er en halv Ljøkelsøy denne sesongen. Resten av ham er slanket vekk.

- Jeg er forbannet og opprørt over uttalelsene til Höllwarth. Han mener Hopp-Norge er best i verden på grunn av slanking, og prøver tydeligvis å psyke oss ut gjennom slike latterlige påstander. Alt han sier er skivebom, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Forbannet

Også landslagstrener Mika Kojonkoski ble forbannet da han leste Höllwarths uttalelser om slankepress i det norske hoppukelaget, men bare i noen få minutter.

- Jeg ble først forbannet, men vil ikke at slike usannheter skal forstyrre oss i hoppuka. Det Höllwarth sier om oss, er latterlig. Jeg kjenner ham fra før, og vet han har sagt mye rart opp gjennom åra. Som regel har det endt med at han har krøpet til korset og bedt om unnskyldning, sier Mika Kojonkoski.

De norske hoppukedeltakerne fikk ikke lov å snakke om beskyldningene som er rettet mot dem i går.

- Da hadde de en etterlengtet fridag, og koplet av med alpint i Seefeld. I stedet for å snakke om negative ting ønsket vi at de skulle lade batteriene foran søndagsrennet i Innsbruck. En annen ting er at det fort kan bli misforståelser hvis åtte utøvere skal uttale seg om det samme temaet, sier Jan-Erik Aalbu.

- Ikke slankepress

Selv om de norske hopperne er lette, presiserer han at det ikke er slankepress i den åtte mann store jubelgjengen i hoppuka.

- Uttalelsene til Höllwarth er et bevisst forsøk på å psyke oss ut. Vi er ikke noe lettere enn de utenlandske konkurrentene, og vil på det sterkeste tilbakevise påstandene om slankepress. I flere år har vi samarbeidet med Olympiatoppen om et ernæringsprogram. Det går på at løperne spiser sunn norsk mat, med mye frukt og grønnsaker. Ofte er jeg overasket over hvor mye de spiser, sier Jan-Erik Aalbu.

I hoppuka er det frokost, lunsj og middag, og frukt og grønnsaker mellom måltidene.

- Det mest vanlige er ris, pasta og kyllingretter. Løperne vet at det er viktig å være lett i skihopping, og er bevisste på kostholdet. Det er noe helt annet enn slankepress, sier Jan-Erik Aalbu.

- Drittkasting

Han har en helt annen forklaring enn Höllwarth på den norske suksessen i hoppbakken.

- Vi er best fordi vi har et godt opplegg, de beste trenerne, gode løpere og et solid støtteapparat. Østerrikerne er skuffet over egne prestasjoner, og gjør alt for å vippe oss av pinnen. På en måte er det også en tillitserklæring når motstanderne kaster dritt på oss. Det betyr jo at vi er gode, sier Jan-Erik Aalbu.PS! I dag er det kvalifisering i Bergiselbakken i Innsbruck.

<B>OGSÅ SLANKET SEG:</B> Jan-Erik Aalbu smyger kroppen sin elegant mellom de norske bodene. Også sportssjefen har gått ned i vekt. - Men vi er best fordi vi har et godt opplegg, de beste trenerne, gode løpere og et solid støtteapparat, sier Aalbu.