Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Østberg var centimetere fra skrekkscener

Suste forbi tilskuer i 120 km/t. Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Citroen-fører Mads Østberg (26) ble nummer tre i Rally Sweden i ettermiddag.

Men en situasjonen fra gårsdagens fartsprøver satte en støkk i ham.

I de svenske skogene var han centimetere fra å meie ned en tilskuer som hadde plassert seg i løypa for å hjelpe konkurrenten Robert Kubica som sto i grøfta.

- Det er veldig spesielt når sånt skjer. Det var nære en smell og det var skremmende der og da, sier Østberg til Dagbladet.

Suste i 120 - Publikum var tydeligvis ikke klar over at vi kom. Heldigvis var marginene på vår side. Men det var bare centimetere fra en stygg smell, hvertfall under en halvmeter, sier han.

- Gjør det deg litt forbanna?

NÆR ULYKKE: Her suser Citroen-fører Mads Østberg forbi en tilskuer i rundt 120 kilometer i timen. Under en halvmeter skiller rallybilen og personen som prøver å hjelpe polske Robert Kubica opp fra grøfta. Foto: Viasat har rettigheter til Rally-VM i Norge.
NÆR ULYKKE: Her suser Citroen-fører Mads Østberg forbi en tilskuer i rundt 120 kilometer i timen. Under en halvmeter skiller rallybilen og personen som prøver å hjelpe polske Robert Kubica opp fra grøfta. Foto: Viasat har rettigheter til Rally-VM i Norge. Vis mer

- Det er klart jeg blir forbanna når noen utsetter seg og andre for stor fare på den måten. Dette er noe vi alle må lære av, før det virkelig smeller. Samtidig er det sånn gamet er. Vi sjåfører kan ikke ha ansvaret for alt. Bilene kommer med to minutters mellomrom og da kan ikke publikum stille seg opp i veibanen, sier Østberg.

- Hvor høy var hastigheten da du passerte tilskueren?

- Jeg husker ikke nøyaktig, men den var rundt 120 kilometer i timen. Dette er heldigvis ikke noe som skjer veldig ofte og vanligvis er de fleste flinke til å holde seg på sida av veien. I verste fall om personen hadde stått midt i veien, måtte jeg bare tatt en avgjørelse og styrt bilen ut av veien og krasjet med vilje, ser Citroen-føreren.

Rally-føreren Robert Kubica har lagt ut en video av situasjoen på sin Facebook-side. Den kan du se her (fra 00:53). I Norge er det Viasat som sender rundene fra rally-VM.

Rally Sweden var innom norske etapper ved Finnskogen og Kirkenær tidligere denne uka. Dagbladet snakket med Østberg mens han forflyttet seg fra Karlstad til Hagfors i Sverige lørdag morgen.

Latvala vant Andreas Mikkelsen ble nummer to og Østberg endte på tredjeplass sammenlagt etter 24 fartsprøver. Finske Jari-Matti Latvala vant.

NESTEN UHELL: Mads Østberg og hans Citroen var bare centimetere fra å kjøre ned en tilskuer som sto midt i veien på gårsdagens fartsprøver. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
NESTEN UHELL: Mads Østberg og hans Citroen var bare centimetere fra å kjøre ned en tilskuer som sto midt i veien på gårsdagens fartsprøver. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO Vis mer

Latvala endte 54 sekunder foran toer Mikkelsen etter sammenlagt 31 mil over 24 fartsprøver.

Østberg vant den siste fartsprøven, hvor avslutningen var lagt til en slalåmbakke i Hagfors, skriver NTB. Dermed innkasserte han tre bonuspoeng i VM-sammendraget.

Sammenlagt endte Østberg seks sekunder bak landsmannen Mikkelsen.

Verdensmester Sebastien Ogier ble nummer seks.

Hele Norges coronakart