Forbannet over Zlatan-salg

Ajax-fansen forbereder protestaksjoner når Zlatan spiller for Juventus mot gamleklubben. Følg Champions League direkte

Dermed kan det være duket for et glohett gjensyn med Ajax og Amsterdam i kveldens Champions League-oppgjør for den svenske superspissen.

Det ventes protestaksjoner etter at Ajax-direktør Arie van Eijden forsvarte overgangen i «Studio Sport» i hollandsk tv.

Så gjenstår det å se om harmen også vil gå utover Zlatan selv, som gikk fra utbuing til heltestatus i sin siste sesong for Ajax etter glimrende scoringer i nettopp Champions League.

- Han kommer sikkert til å bli møtt med buing, men fansen er mest misfornøyd med at klubben ikke har klart å finne en erstatter, sier en fotballreporter på APN til TT.

- Ikke redd

Zlatan tar det hele med stoisk ro, to uker etter at han skrev under for Juventus. I dag løper han ut på Amsterdam Arena for første gang som motspiller.

- Jeg har ingen problem med Ajax-fansen. Men de må forstå at jeg er Juventus-spiller nå, sier han - og lar det være helt klart:

- Jeg er ikke redd for å bli buet ut. Det vil være synd om det skjer, men det kommer ikke til å påvirke mitt spill, fastslår Zlatan overfor Aftonbladet.

Forbannet over Zlatan-salg

Ajax-trener Ronald Koeman forsvarte salget av Zlatan på en presskonferanse i går.

- Det er en del av Ajax sin filosofi å fostre opp spiller og selge dem til større klubber, sa Koeman, men kom likevel med følgende innrømmelse:

- Vi mistet en ung, stor och fysisk sterk avslutter av høy klasse som var verdifull for oss, sa Koeman ifølge den svenske avisen Expressen .

Ydmyk

Zlatan scoret i sin debut-kamp for den italienske toppklubben i forrige uke, og det er liten tvil om at han har ferdighetene til å senke Ajax - klubben han kom til som 19-åring. Men det blir eventuelt uten jubelscener.

- Jeg kommer til å beherske meg, sier han til Aftonbladet.

Og i et større intervju i det hollandske magasinet Voetbal International, forteller Zlatan om tiden i Ajax; om treneren, fansen og lagkameratene.

- Jeg ser fram til kampen og håper Ajax-fansen forstår at jeg vil gjøre mitt beste for min nye klubb. Jeg vil vise fansen at jeg respekterer dem og jeg håper det er gjensidig.

For Zlatan legger ikke skjul på at han har lært mye i løpet av sine tre år i Ajax

- Jeg kom til Amsterdam som et barn med hjemlengsel, og forlot byen som en mann som vet hva som kreves for å nå toppen.

Så gjenstår det å se om returen blir kronet med spektakulære Zlatan-scoringer.

I FORM:Zlatan Ibrahimovic utfordrer her Brescias Gilberto Martinez i sin debutkamp for Juventus i forrige uke. Den endte med scoring.