Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet på manageren

ELNESVÅGEN (Dagbladet): Jim Svenøy er skuffet og forbannet på sin personlige manager Jos Hermens. Nederlenderen har nå sagt ja til å bli manager for fjorårets dopingmistenkte europamester Damian Kallabis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag i forrige uke ringte Svenøy til idrettssjef Per Øyvind Mørk i friidrettsforbundet, og fortalte den dårlige nyheten.

- Han var rett og slett rimelig forbannet, sier Mørk.

Tyskeren Damian Kallabis sjokkerte hele hindereliten da han i fjor fløy fra finalefeltet i Budapest, og vant gull med god margin. I desember måtte Kallabis innrømme at han brukte det blodfortynnende middelet HES før løpet. HES har ikke dokumentert nytteverdi for kondisjonsutøvere uten bruk av dopingmiddelet EPO først.

- Gullet er stjålet frukt. Han bør levere det tilbake, sa Svenøy-trener Magne Wullum til Dagbladet.

Svenøy har tidligere gått inn for livstidsutestengelse av dopere med EPO. Derfor er han oppgitt over å havne i samme løperstall som Kallabis i Hermens-selskapet Global Sports Communications.

- Jeg blir jo forbundet med Global Sports. Kallabis er jo ikke tatt for doping. Men jeg har min egen oppfatning av hva som skjedde i fjor, sier Svenøy til Dagbladet.

For et halvt år siden fikk Jim løfte fra Hermens om at Kallabis ikke skulle tas inn i samme stall. Nå har det skjedd likevel.
- Jeg synes det er inkonsekvent og kynisk, sier han.

  • Under gårsdagens stevne på hjemmebane i Elnesvågen, løp Jim inn til ny norsk bestenotering på 2000 meter hinder med tida 5.26,18.