Forbannet på media

En pall med bleier og et lass med rettferdiggjørelse ble Raymond Kvisviks utbytte i går kveld. Men den seriemedaljen Brann eventuelt vinner, vil han sannsynligvis motta som FFK-spiller.

BERGEN (Dagbladet): Raymond Kvisvik er de siste ukene blitt beskyldt for å ha hodet og tankene i Fredrikstad. Bergens-avisene har vært etter ham, og gutten har blitt irritert. Og to snaue uker før overgangsvinduet åpner 1. juli, trengte han derfor en forestilling fra den øverste skuffen.

For å bevise at han er profesjonell fotballspiller.

-  Jeg er dønn uenig med alle som har sagt og skrevet at jeg har hodet andre steder enn i Brann, sier Raymond Kvisvik til Dagbladet. -  Jeg er også uenig med dem som hevder at jeg har spilt en dårlig vårsesong. For sjøl mener jeg at jeg har vært god, og i denne kampen mot Rosenborg fikk jeg bevist at jeg kan og tenker på Brann.

-  Det skal bli spennende å se hva som skrives etter denne kampen.

FFK er hysj-hysj

Raymond Kvisvik ble felt da Brann tok ledelsen 1- 0 på straffe. Han spilte Bengt Sæternes solo som opptakten til Charlie Millers andre scoring og 2- 1. Og som om ikke det var nok - da også Paul Scharner tok fram den gode pasningsfoten scoret Raymond Kvisvik Branns tredje.

Med bredsida.

Fra 17 meter.

SCORING OG BLEIER: Etter 65 minutter fikk Raymond Kvisvik sjansen fra kanten av 16-meteren og plasserte ballen forbi en hjelpeløs Espen John sen. -  Jeg hadde en følelse av at jeg ikke kom til å score og at det var jeg som måtte sende bleier til Azar, sier Kvisvik. Foto: Arnt E. Folvik
SCORING OG BLEIER: Etter 65 minutter fikk Raymond Kvisvik sjansen fra kanten av 16-meteren og plasserte ballen forbi en hjelpeløs Espen John sen. - Jeg hadde en følelse av at jeg ikke kom til å score og at det var jeg som måtte sende bleier til Azar, sier Kvisvik. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

I det korte hjørnet.

-  Det der med Fredrikstad snakker jeg ikke om, sier Raymond Kvisvik. -  Jeg har sluttet å svare på telefoner og tekstmeldinger fra media. For det som er viktig å formidle nå, er at jeg gjør alt jeg kan for Brann. Og kanskje de som har tvilt på meg fikk svar i denne kampen. Så lenge jeg spiller i Brann, er det ikke noe annet som betyr noe.

I rød sykkelshorts under den like røde Brann-buksa ser imidlertid Raymond Kvisvik at han ikke trenger å skifte farge på undertøyet om han reiser hjem til Fredrikstad.

-  Nei, jeg er rød og klar, sier han. -  Og så snakker vi ikke mer om det.

Trodde han ville tape

Men bleier var et OK samtaleemne. Fordi pallen som snart kommer, har tidligere Brann-kompis Azar Karadas som avsender. For slik var gårsdagens gevinst for enda et veddemål de to imellom. Når Brann møter Rosenborg, har gutta nemlig tradisjon for å legge noe ekstra i potten.

Før i verden har det handlet om tatoveringer - i går altså bleier. Og med scoringen til 3- 1 ble Raymond Kvisvik vinneren. Men helt fram til 3- 1 lå bak Espen Johnsen, var han sikker på at det var Azar Karadas som ville vinne veddemålet.

Fordi han ikke trodde på scoring.

-  Jeg ble felt på straffesparket, sier han. -  Derfor var det ikke jeg som tok det. Og det handler ikke om at jeg misset sist - jeg har tatt 150 straffespark siden jeg var sju år og bare misset på fire av dem. Men selvfølgelig, jeg hadde jo lyst.

Da Raymond Kvisvik fant Bengt Sæternes alene i Rosenborgs bakrom med en genial pasning, trodde han at det var kvelden for å hjelpe de andre til scoringer. Pasningen var nemlig det som startet Branns 2- 1-mål.

-  Nei, jeg trodde ikke det skulle bli bleier på guttungen da gitt, sier han. -  Jeg hadde en følelse av at jeg ikke kom til å score, og at det var jeg som måtte sende bleier til Azar.

Utslitt i pausen

I pausen var Raymond Kvisvik sliten. Nesten tom. Tempoet hadde vært høyt og drivet i kampen hadde tatt ham. Men Raymond Kvisvik er en type fotballspiller som porsjonerer ut sin geniale følsomhet når han går på reservetanken. Derfor hadde han litt igjen da Paul Scharner lurte hele RBK-forsvaret gjennom å ignorere Bengt Sæternes.

-  Strålende pasning, sier Kvisvik. -  Alle trodde jo at Bengt skulle få ballen. Og så holdt jeg litt igjen og håpet at den skulle komme til meg. Med ballen i beina var det enkelt å slå inn 3- 1.

Med 20 poeng og andreplass er Brann for alvor med der alle har tippet dem - i medaljekampen. Skal det holde sesongen ut, må laget forsterkes i løpet av sommeren. Raymond Kvisvik vil etterlate seg et stort hull og må erstattes av en spiller som synes. Begge sidebackene etterlater seg konstante hull og må få konkurranse av noen som kan fylle dem.

Dermed kan Raymond Kvisvik oppleve å hente en eventuell seriemedalje for Brann som FFK-spiller. Så, har han tenkt på det?

-  Tenkt og tenkt - det blir jo omtrent som å tenke at hvis mora mi hadde vært mann så hadde jeg ... skjønner du?

Nei, men det er ikke viktig heller.

GLAD: Raymond Kvisvik viser ekte glede etter scoringen.