PÅ PLASS I PARIS:  Neymar (foran) og Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS I PARIS: Neymar (foran) og Lionel Messi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forbannet på rykter om Neymar-uro i Barcelona

Møter PSG i kveld.

Paris Saint-Germain - Barcelona, klokka 20.45 på Viasat Fotball

Neymar (23) er blitt tatt av banen i 15 av 34 kamper denne sesongen. I helga signaliserte Barcelona-vingen med hele seg at dette liker han ikke.

Klokka 12.40 i går formiddag landet 22 Barcelona-spillere på flyplassen Charles de Gaulle i Paris. Klokka 20.45 i kveld venter PSG på Parc des Princes, med en kapasitet på 49.000 tilskuere.

Det handler om kvartfinalen i Champions League. Men fortsatt snakker den spanske fotballverdenen om det som skjedde i Sevilla lørdag kveld. På stillingen 2-1 til Barcelona ble Neymar tatt av banen.

Reaksjonen hans:

En gest med fingrene som signaliserte at han var svært lite fornøyd med trekket til trener Luis Enrique (se video i saken).

Vonde følelser? Etter kampen gikk spekulasjoner ut på at det er vonde følelser mellom Neymar og Enrique. Neymar skaper disharmoni i gruppa med oppførselen sin, lød omkvedet.

- Jeg er ikke interessert i å høre på dumme ting. For meg er fotball det eneste interessante, svarer en forbannet Enrique.

Argumentet for å ta ut Neymar i det 73. minutt - og sette innpå Xavi - var å skape defensiv trygghet. Men elleve minutter seinere utliknet Sevilla til 2-2, og Barcelona gikk glipp av to viktige poeng i tetstriden. Sånn sett ble byttet ekstra bittert for Neymar.

- Han skaper problemer med holdningene sine, skriver kommentator Santi Giménez i sportsavisa AS.

Respektløst Håndbevegelsene etter byttet blir tolket som respektløst overfor Xavi - en legende i spansk fotball - som enkelte antyder synger på siste verset.

C More-kommentator Petter Veland mener vi har å gjøre med sedvanlig kok i avisene. Han følger Primera Division ekstra tett.

- Jeg tror Neymar og Enrique har et greit profesjonelt forhold. Det handler mer om en spiller som har voldsomt lyst til å bidra med mentaliteten og vinnerviljen sin.

Veland fortsetter:

- Men kanskje passer han ikke helt inn i Barcelonas bilde. Han reagerer feil i enkelte situasjoner. Jeg kjenner ikke helt betydningen av håndbevegelsene hans. Men Cristiano Ronaldo har gjort noe liknende, og da har signalet vært: «De robber meg. De stjeler fra meg.»

- Fantastisk Veland mener uansett at Neymar har vært «fantastisk» denne sesongen, med 18 mål i serien. Før han kom til Barcelona var 23-åringen stjerne i brasilianske Santos. Da var det aldri snakk om å bli byttet ut. I Barcelona er det Lionel Messi som har denne rollen: Han blir aldri byttet ut.

- Du har muligheten til å gjøre tre bytter i løpet av en kamp. Som oftest skjer det på midtbanen eller i front, framholder Veland.

- Det sier seg selv, du tar ikke ut Messi. Luis Suárez er i samme situasjon som Neymar var i forrige sesong. Han trenger å være på banen for å bygge relasjoner til medspillerne. Derfor er terskelen lavere for å ta ut Neymar.

Veland holder Barcelona som favoritt mot Paris Saint-Germain i kveld.

- Zlatan Ibrahimovic har karantene. I tillegg er PSG svekket av skader, påpeker han.

BARCELONA-TRENER: Luis Enrique. Foto: NTB Scanpix
BARCELONA-TRENER: Luis Enrique. Foto: NTB Scanpix Vis mer