SJELDEN SEIER: Lillestrøm vant i kveld for første gang på ti seriekamper. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SJELDEN SEIER: Lillestrøm vant i kveld for første gang på ti seriekamper. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Forbannet Rekdal gikk rett i bussen

Ville ikke forklare tapet.

||| LILLESTRØM (Dagbladet): Han scoret seks mål i debutsesongen 2009, men i 2010 har ikke Lillestrøms venstrekant Edwin «Eddie» Eziyodawe greid å følge opp.

Men da klubben trengte det som mest dukket han opp med to tekniske godbiter på fem minutter. Den siste fulgte han opp med å spikre ballen oppunder tverrliggeren bak Anders Lindegaard.

Målet var hans første for sesongen - og ble det eneste i oppgjøret mot Aalesund.

Dermed sikret nigerianeren laget sitt den første seieren på ti serierunder. Nå har Lillestrøm åtte poengs luke ned til kvalifiseringsplassen, og praten om nedrykk kan legges bort.

Det blir neppe tatt opp igjen i år.

- Det var mye positivt selv om vi ikke gjorde en maks kamp. Vi holdt nullen, og bare det er fremgang, sier Frode Kippe til NTB.

Luktet uavgjort La man statistikken til grunn på forhånd, var det ikke enkelt å peke på noe favorittlag på Åråsen i kveld:

• Aalesund hadde aldri vunnet her.

• Lillestrøms forrige seier i Tippeligaen kom 9. mai.

Det ble da også en 0-0-aktig start på det hele. Førsteomgangen forløp med et hjemmelag i klar føring, uten at de kom til mer enn et par halvsjanser foran Anders Lindegaard i AaFK-målet.

Tamme gjester Nærmest var Anthony Ujah etter 20 minutter. Hans skudd fra 10 meter ble reddet av danske Lindegaard uten altfor store problemer.

Framover skapte Kjetil Rekdals menn lite og ingenting. Overgangsspillet ble for veikt og forutsigbart, og kantene kom aldri i posisjon til å få slått innlegg mot toppscorerfyrtårnet Tor Hogne Aarøy.

I pausen tok Aalesund-treneren grep. Ut gikk høyrekant Pablo Herrera, inn kom den sentrale midtbanespilleren Michael Barrantes Rojas. Kvarteret seinere måtte motsatt ving gå av. Lars Fuhre ble erstattet av Demar Phillips - uten at det hjalp nevneverdig.

For LSK var også i starten av andreomgangen nærmest å score.

Som da Edwin Eziyodawe dro seg forbi Enar Jääger etter 58 minutter. Vinkelen ble hakket for skarp, og Eziyodawes skudd passerte forbi stolpen på motsatt side.

Kopi av sjansen Men tonen var satt. Uten at Jääger virket å lytte på det øret.

For fem minutter seinere dro LSK-vingen nøyaktig den samme dragningen, uten tilløp, med høyrefoten på utsida av oppasseren. Og denne gang var vinkelen perfekt.

Nigerianeren banket ballen opp i nettaket bak Lindegaard og feiret med måldans - mens trener Henning Berg jublet noe mer midtstopperaktig på sidelinja.

Et par minutter seinere burde det blitt dobling, men ingen av de involverte kanarifuglene lyktes med annet enn å gå i veien for hverandre. Innbytter Fredrik Gulbrandsen fikk det mest egnede skuddholdet, men traff skeivt på kula da Lindegaard var ute av posisjon.

Skuffet Rekdal Aalesunds beste periode kom ikke uventet da de løftet laget høyere i de siste 20 minuttene av kampen. De evnet imidlertid ikke å stresse Kanarifansens hjerter noe særlig, utover et par lite fruktbare rop på straffespark.

Med Tromsøs seier er sunnmøringene nå seks poeng bak medaljer og Europa-plassene.

Mens avstanden ned til Lillestrøm plutselig bare er på fem poeng.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var tydelig forbannet over sitt lags spill og gikk direkte i spillerbussen etter kampen. Assistenttrener Kent Bergersen bekreftet at Rekdal hadde hatt lite å glede seg over:

- Dette var rett og slett for dårlig. Vi greide ikke å prestere noen ting mot et Lillestrøm-lag som neppe er 100 prosent fornøyd med det de presterte heller, sier Bergersen til NTB