Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Sjur Røthe dro hjem fra Sotsji

Vraket på femmila.

FORBANNET:  Sjur Røthe etter 30 km skibytte, hvor han endte på 20. plass. Nå er han vraket til femmila. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORBANNET: Sjur Røthe etter 30 km skibytte, hvor han endte på 20. plass. Nå er han vraket til femmila. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Da landslagstrener Trond Nystad leste opp laget som skal gå femmila på søndag, sto ikke Sjur Røthe på den lista.

Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Chris Jespersen og Martin Johnsrud Sundby er det heldige utvalgte.

Å bli vraket til den distansen han har sett aller mest fra mot, tok ikke Røthe lett.

- Det er jobben til Sjur å gå på ski, og når han ikke får det, skal han bli skuffet og sint. Det ble han, forteller Nystad til Dagbladet.

- Så reiste han.

- Veldig skuffet Han valgte å forlate Sotsji og OL-landsbyen i går og ønsket ikke å stille som reserve på søndag.

- Han var veldig skuffet. Han hadde sett fram til dette, det var årets mål. Da han ikke fikk gå, klarte han ikke å holde fokus. Han sa at han gjerne skulle vært her, men i den tilstanden han er nå, kommer han ikke til å være en god reserve. Da var det bedre å dra hjem og nullstille for resten av sesongen, sier Nystad til NRK.

Sjur Røthe fikk dermed bare gå 30-kilometeren med skibytte, hvor han endte på en 20. plass.

- Det var et ønske om at han skulle bli her. Men han er ikke mentalt forberedt til å være her, og derfor er han ikke her, sier Nystad til NRK.

- Ikke rettferdig Røthe forteller til BT at han mente han var en klar fjerdemann.

- Rettferdighet er en av grunnreglene mine, og jeg mener at dette ikke var rettferdig i det hele tatt,

Ifølge BT vant Røthe et testrenn som ble gjennomført torsdag i forrige uke.

- Jeg var overrasket og sjokkert. Jeg visste at Chris (Jespersen) og Martin (Johnsrud Sundby) selvsagt skulle gå. De er én og to i verdenscupen. Og Petter (Northug) er Petter. Det er veldig greit at han går. Men jeg mente at jeg var en klar fjerdemann på listen, sier Røthe til BT.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!