Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Skjelbred: - Det har vært altfor mye drittslenging

Oppgitt over fokus.

OPPGITT:  Kaptein Per Ciljan Skjelbred. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPPGITT: Kaptein Per Ciljan Skjelbred. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Finland 2-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge vant 2-0 over Finland, men det ble likevel ikke noen festkveld på Ullevaal. Til det var førsteomgangen katastrofalt dårlig, og Ullevaal for glissent besatt tirsdag.

Spillerne var fornøyde med å dra i land seieren, men kaptein Per Ciljan Skjelbred er oppgitt over negativiteten som har spredt seg rundt laget.

- Det har vært altfor mye drittslenging, sier Skjelbred, og tenker på medias dekning av landslaget.

- Noe har vært usaklig, og det hører ikke hjemme noen plass. Det er ikke jeg som styrer dagsorden, så vi kan ikke henge oss opp i det. Men det enkelte aviser kommer med, blir bare for dumt. Vi skal få norsk fotball opp igjen, og da hjelper det ikke at folk bryter den ned.

Intet EM-sluttspill Norge kom ikke til EM-sluttspillet i Frankrike. Etterpå haglet kritikken mot Høgmo - om hvordan han la opp taktikken, og hvordan han disponerte spillerne i playoffen. Årets første landskamp ble spilt skjærtorsdag, og endte med 0-0 mot Estland.

I mellomtida har kritikken haglet mot Norges Fotballforbund - om høye lønninger og resultater som ikke står i stil til millionutbetalingene. Mens det stekes vafler og jobbes frivillig på grasrota, håver toppene inn, er bildet som er blitt tegnet.

FORNØYDE GUTTER:  De norske spillerne gratulrer Jo Inge Berget etter 1-0-målet i det 57. minutt. Norge vant til slutt 2-0.
FORNØYDE GUTTER: De norske spillerne gratulrer Jo Inge Berget etter 1-0-målet i det 57. minutt. Norge vant til slutt 2-0. Vis mer

Den siste kritikken mot Høgmo gikk på hans uttalelser om at det var viktig med Premier League-standard rundt samlingene til landslaget. På den måten skulle det angivelig ikke bli en nedtur for utenlandsproffene å komme hjem.

- Det skapes et bilde av oss som ikke stemmer, sier Skjelbred.

- Vi kommer fra gata vi også. Vi er vanlige gutter. Det skrives om en luksus som ikke kler oss, der vi sitter og spiller bondebridge på hotellet.

Lurer på hva som skjer Han fortsetter:

- Folk leser aviser, og tror på det de leser. Vi får meldinger og telefoner fra folk som lurer på hva som skjer.

- Som spiller i Hertha Berlin er du vant til tysk presse: Hvordan vil du sammenlikne den med den norske?

- Det blåser der også. Men det blir ikke heksejakt over tid. Det er kanskje å ta litt i. Men det er litt mer distanse. Det er positive og negative saker, men det ligger alltid noe seriøst bak sakene. Det lages ikke en sak bare for å lage en sak, mener Skjelbred.

- Strek over Ingen av gutta var fornøyd med førsteomgangen tirsdag. Heller ikke trener Høgmo.

MISFORNØYD MED FØRSTE OMGANG:  Per-Mathias Høgmo.
MISFORNØYD MED FØRSTE OMGANG: Per-Mathias Høgmo. Vis mer

- Første omgang er det bare å sette strek over. Det var en meget svak omgang. Vi var nødt til å gjøre noen grep, og det ga oss et lite løft. Vi vant 2-0 og var effektive, men «that's it», oppsummerte han etter kampen.

- Det er en spennende generasjon som kommer opp, sier Skjelbred.

- For norsk fotball er det viktig at den blir sett. Derfor er vi avhengig av at folk kommer på kamp, og kan skape en ramme rundt norsk fotball. Det tror jeg er viktig, påpeker han.

Hele Norges coronakart