Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Stöckl: Hilde og Jacobsen uten utstyr

Kan miste Kuusamo-renn.

SINNA PÅ FLYSELSKAP: Landslagstrener Alexander Stöckl er mektig irritert fordi bagasje er på avveie. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SINNA PÅ FLYSELSKAP: Landslagstrener Alexander Stöckl er mektig irritert fordi bagasje er på avveie. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Surr med bagasjen kan koste Tom Hilde og Anders Jacobsen fredagens renn i Kuusamo.

Duoen står uten utstyret sitt i finske Ruka. Det samme gjelder Anders Fannemel, men han er forhåndskvalifisert til fredagens verdenscuprenn.

- Tom mangler nesten alt foruten skiene. Da er vi tre mann uten utstyr. Det skal være på vei, men vi har ikke fått noe. Jeg håper det kommer fram før kveldens kvalik, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB torsdag formiddag.

- Jeg er forbannet. To mann kan gå glipp av konkurransen fordi ansatte på flyplassen eller flyselskapet ikke gjør jobben sin. Dette handler om tapte premiepenger, tapte verdenscuppoeng, og sponsorene har ikke betalt oss for at hopperne skal sitte på hotellrommet uten utstyr. Håpløst, sa Stöckl.

Umulig å låne Normalt kjører de norske hopperne bil når de tar seg rundt på verdenscuprenn i Europa.

- Men her går det ikke. For Kuusamo kommer for tett på Klingenthal (før) og Lillehammer (etter). Foruten Russland bruker vi bil. Er det ikke typisk? Den ene turen og så skjer dette, sukket østerrikeren.

Han sier å låne utstyr ikke er aktuell problemstilling.

UTE AV RENNET? Tom Hilde (t.h og Anders Jacobsen (midten) har ikke fått alt de trenger til start i morgendagens hopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTE AV RENNET? Tom Hilde (t.h og Anders Jacobsen (midten) har ikke fått alt de trenger til start i morgendagens hopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skal uansett snakke med Walter Hofer (renndirektør), men det er nesten umulig, for dressene lages etter kroppen ut ifra gitte regler om ulike mål, påpekte Stöckl.

Vindtrøbbel Utfordringer med vind får han også. Fem meter i sekundet er det meldt under lørdagens renn.

- Det har vært mye vind i Kuusamo også tidligere. Det kan virkelig blåse mye her. Vi forholder oss til juryen, men har heldigvis trent godt på akkurat dette etter noen dager med vind og varierende forhold i Midtstua. Da var det vind i alle retninger, sa Stöckl.

- Blir din jobb på trenertribunen vanskeligere?

- Det gjør det. Jeg prøver å ha så god kontroll og gi gutta gode forhold, men samtidig må jeg tenke på sikkerhet. Det er tøft ikke å flagge. Jeg har skaffet meg nok erfaring med varierende vind til å takle det. Og jeg håper gutta har lært seg å lese forholdene. De stoler på mitt signal. De vet hvor jeg eventuelt holder igjen, forklarte Stöckl. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media