Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet Svindal langt under pari

24. plass i super-G.

Aksel Lund Svindal var lite fornøyd med 24. plassen i super-G-rennet i Garmisch søndag. - Nå er jeg forbannet, for dette var noe dritt, sa han.

- Jeg merket at jeg var langt nede i en sving og gjorde noen andre småfeil, men at det skulle bli så dårlig hadde jeg ikke trodd, sa Lund Svindal til NTB etter løpet der han endte vel sekundet bak vinneren Christoph Gruber.

Lund Svindal var den klart beste norske kjøreren i VM i Bormio tidligere i måneden, men i verdenscupen i Garmisch-Partenkirchen denne helgen har han sviktet. Han kjørte ut i det første utforrennet fredag, og klarte ikke å sikre verdenscuppoeng i lørdagens renn. Han hadde håp om at det skulle snu i super-G, som har vært en god disiplin for Lund Svindal denne sesongen, men den gang ei.

- Jeg er kanskje litt trøtt og sliten når en lang sesong begynner å gå mot slutten, men jeg burde kunne kjøre fort på ski likevel. Nei, dette var elendig, slo Lund Svindal fast.

Nå reiser han hjem til Oslo for å trene et par dager før neste verdenscuprenn i slovenske Kranjska Gora neste helg. Der skal det kjøres slalåm og storslalåm.

Ikke bedre

Aksel Lund Svindal ble eneste norske med verdenscuppoeng søndag.

- Jeg må bare innse at jeg ikke er bedre akkurat nå, sa Bjarne Solbakken til NTB etter at han mislyktes nok en gang. Nå er han klar for å sette en stor strek over Garmisch-helgen. I super-G søndag ble det delt 35. plass, og det er rundt der han har ligget rent plasseringsmessig denne helgen.

- For å være ærlig har jeg mest lyst til å slukke lyset og avslutte denne sesongen. Jeg er langt nede akkurat nå, sa Solbakken som følger Lund Svindal hjem til Oslo for å trene et par dager før neste verdenscuprenn i Slovenia.

Østerrikeren Christoph Gruber vant søndagens renn der det tidsmessig skilte lite. Han slo sveitseren Didier Defago med ett hundredel. Canadiske Francois Bourque klarte tredjeplassen, fire hundredeler bak vinneren.

Svenske Patrik Järbyn var uheldig og falt. Han kom til målområdet med armen i fatle etter å ha slått skulderen ut av ledd. Stevnelegen, som var på plass der han falt, dro skulderen på plass igjen. Derfor er det ingen fare for Järbyns start i utfor- og super-G på Kvitfjell om 14 dager.

(©NTB)