- Forbannet synd at enda en nordmann ødelegger

Inge Bråten om Simen Østensen.

(Dagbladet.no): Inge Bråten fikk i helga et kjærkomment pusterom fra alt oppstyret rundt konflikten med Thomas Alsgaard. Men svenskenes landslagssjef fant en ny nordmann å være sint på etter sprinten i Otepäa: Langrennskometen Simen Østensen.

Østensen pådro seg Bråtens vrede da han falt i sprintfinalen, og samtidig tok med seg svenskens nye gullgutt Emil Jönsson. Dermed var løpet spolert for dem begge - og ansvaret for det lå ifølge Bråten utelukkende hos Østensen.

- Det er jo forbannet synd at enda en ung, urutinert nordmann ødelegger for svenskene, brummer Bråten til svenske Aftonbladet i dag.

Og når han sier «enda en urutinert nordmann», sikter han trolig til Petter Northug, som er blitt kalt «helt vill» av Thobias Fredriksson.

Emil Jönsson forteller at Østensen fikk klar beskjed om skjerpe seg etter løpet.

- Jeg sa til ham at det er bedre med rent spill. Hadde jeg kommet meg på beina igjen med en gang, hadde jeg hatt større sjanse til å hente igjen de andre. Men jeg får ta dem i VM i stedet, sier han.

- Latterlig

Da Dagbladet.no konfronterer Østensen med kritikken fra den svenske leiren, blir han oppgitt. Særlig over Inge Bråtens sleivspark mot «urutinerte nordmenn».

- Forbannet synd at enda en nordmann ødelegger

- Det er bare helt latterlig av Inge Bråten å si. Emil Jönsson ødela like mye for meg som jeg ødela for ham. Han har hatt sine episoder i vinter som har fått konsekvenser for nordmenn, sier Østensen til Dagbladet.no.

- Så du bryr deg ikke om kritikken?

- Nei, den tar jeg med stoisk ro. Det er sånt som skjer i en sprint hvor det er tett. Jönsson er jo ikke akkurat noen rutinert ringrev selv, heller, sier han.

- Hvordan oppfattes Inge Bråten i den norske langrennsleiren?

- Jeg vet ikke hvordan han oppfattes, vi har ikke snakket om det. Jeg har ikke vært med så lenge, svarer Østensen.

Det lyktes ikke Dagbladet.no å få en kommentar fra Inge Bråten i kveld.

• Din mening:
Er svenskene for hårsåre i langrennssprint?

FÅR KJEFT: Etter at Simen Østensen og Emil Jönsson falt tidlig i løpet, måtte de nøye seg med å gjøre opp om 5. og 6. plassen på sprinten i Otepäa. Nå må Østensen tåle kritikk fra svenskene og Inge Bråten. - Helt latterlig av Inge Bråten, parerer den norske langrennskometen. Foto: SCANPIX
FÅR KJEFT: Etter at Simen Østensen og Emil Jönsson falt tidlig i løpet, måtte de nøye seg med å gjøre opp om 5. og 6. plassen på sprinten i Otepäa. Nå må Østensen tåle kritikk fra svenskene og Inge Bråten. - Helt latterlig av Inge Bråten, parerer den norske langrennskometen. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>KLAGER:</B> Inge Bråten er misfornøyd med unge, urutinerte nordmenn.