Forbannet Tande marsjerte vekk

Ble nummer seks i NM. Orket ikke å prate med mediene etterpå.

SKUFFET: Daniel-André Tande var alt annet enn fornøyd med å bli nummer seks i NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Daniel-André Tande var alt annet enn fornøyd med å bli nummer seks i NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Robert Johansson (27) vant i kveld NM stor bakke i Holmenkollen. Johann André Forfang og Marius Lindvik fulgte på de neste plassene.

For Daniel-André Tande ble NM en nedtur. På forhånd var han blant favorittene. Men Kongsberg-hopperen ble nummer seks, hele 52,5 poeng bak norgesmester Johansson.

Etterpå nektet 24-åringen å snakke med Dagbladet og andre medier som hadde møtt opp i Holmenkollen. Han var tydelig forbannet på egen innsats i de stive minusgradene.

- Han var skuffet. Han hadde helt klart ambisjoner om å havne på andre deler av resultatlista enn der han faktisk endte opp, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

TIL TOPPS: Robert Johansson ble norgesmester i hopp stor bakke. Johann André Forfang (til venstre) tok sølv og Marius Lindvik bronse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL TOPPS: Robert Johansson ble norgesmester i hopp stor bakke. Johann André Forfang (til venstre) tok sølv og Marius Lindvik bronse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tande var heller ikke superfornøyd etter de individuelle rennene i OL. Han ble nummer seks i normalbakken og fire i stor bakke. På forhånd var ambisjonene medalje. Oppturen ble lagkonkurransen, der Norge tok gull.

Har bevart formen

Robert Johansson viste tydelig at han har bevart formen etter OL. Han kom tilbake fra mesterskapet med gull og to bronse.

I kveld kan han sette en ny pokal i skapet. Det er første gang han vinner NM individuelt. Han slo til med to hopp på henholdsvis 137 meter og 135 meter.

- Det var en fin dag i bakken. Jeg har manglet NM-medalje individuelt. Nå har jeg kongepokalen også. Det er veldig stort. Og det er fint å komme godt i gang etter OL. Jeg føler meg pigg, sier Johansson til Dagbladet.

Kveldens NM var første gang han hoppet på ski etter OL.

- At jeg vant i dag tyder på at jeg har tatt riktige valg etter OL. Jeg har ikke hatt jetlag og har sovet godt fra dag én, forteller han.

- Hvordan har oppmerksomheten vært etter OL?

- Jeg har fått mer oppmerksomhet enn det en lillehamring er vant til. Det er kjempekult at så mange følger med. At folk unner deg suksess, er hyggelig å ta med seg.

Johansson fortsetter:

- Jeg har hilst på folk i klubben og de som skal bli gode skihoppere i framtida. Jeg håper at jeg kan være med å inspirere litt, sånn at det kan blomstre i hoppbakkene på Lillehammer.

MED KONGEPOKALEN: Robert Johansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MED KONGEPOKALEN: Robert Johansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Neste utfordring er verdenscupen i Lahti. Deretter starter Raw Air-turneringen i Holmenkollen om halvannen uke.

Fornøyd Lindvik

Marius Lindvik - som kom på tredjeplass - skal ikke hoppe i Lahti, men forsøke å hoppe inn en ekstra kvoteplass i kontinentalcupen. Han holdt på å bli tatt ut til OL, men landslagsledelsen valgte Johansson etter en diskusjon.

- Jeg er fornøyd med NM. Jeg fikk til to ganske bra skihopp (129 meter og 129,5 meter). Jeg er egentlig ikke skuffet over OL-uttaket. De andre gutta har vist at de kan prestere i mesterskap. Det var et riktig valg, erkjenner Lindvik.

Sportssjef Bråthen oppsummerer NM slik:

- Det var veldig bra ut ifra forutsetningene. Det var krevende vindforhold. Men vi klarte å kjøre etter planen. Jeg synes de beste hopperne hopper godt på ski. Og så var det noen du hadde høye forventninger til som ikke fikk tatt ut det de er gode for. Da blir du straffet i de forholdene her.