Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbannet toppscorer før skjebnekampen

- Ikke kødd med meg, sier Stig Johansen.

VIL HA SVAR: Stig Johansen aner ikke om han får fortsette i Bodø/Glimt. Nå krever han svar fra klubbledelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL HA SVAR: Stig Johansen aner ikke om han får fortsette i Bodø/Glimt. Nå krever han svar fra klubbledelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

|||• Direkte 18.00: Åtte kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no) Ti minutter på åtte i kveld kan sesongen være over for Bodø/Glimt. Hvis ikke de helgule slår Stabæk på bortebane rykker de ned.

Og Stabæk vil med seier være sikret minst bronse.

Det sier seg selv at det blir tøft.

Da passer det dårlig at lagets toppscorer er forbannet.

Krever svar
- Det er helt greit at de ikke vil ha meg med videre, men da får de si det til meg også. Jeg er en oppegående fyr som tåler sannheten. Jeg mener selv at jeg ikke er noen hvem som helst i denne klubben. Det minste jeg kan forlange, er å få et klart svar, sier Stig Johansen (37) til Avisa Nordland.

Denne sesongen har han scoret åtte mål på 23 seriekamper. Det er over en fjerdedel av scoringene til Bodø/Glimt - og veteranspissen har bare startet 15 av disse kampene.

Runar Berg signaliserte tidligere denne uka at han ønsker å spille ett år til for Glimt, og i løpet av neste sesong vil han fylle 40 år. Også Johansen har lyst til å bli med videre - selv om det skulle ende med nedrykk.

ÅTTE MÅL: Glimt-spissen Stig Johansen har scoret åtte mål på 23 seriekamper - over en fjerdedel av klubbens fulltreffere. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
ÅTTE MÅL: Glimt-spissen Stig Johansen har scoret åtte mål på 23 seriekamper - over en fjerdedel av klubbens fulltreffere. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Men han har fortsatt ikke fått noe svar fra Glimt-ledelsen.

- Jeg driter i om det er økonomi eller hva det er som gjør at de nøler. De kan gi meg et svar. Jeg er 37 år, og du kødder ikke med noen som har levert det jeg har gjort for denne klubben opp gjennom åra, sier han.

Må skule på naboene
I kveld får Glimt-sjefene håpe Johansen tar ut sin aggresjon på banen, og at han vil bruke årets nest siste seriekamp til å - nok en gang - vise at han fortsatt duger på øverste nivå.

I teorien kan faktisk Glimt ende sesongen helt på trygg grunn, men realistisk sett må de håpe på å i hvert fall klatre opp til kvalikplassen. Det er fire poeng opp til Fredrikstad, som møter Molde på hjemmebane.

Dersom Tom Nordlies menn slår cupfinaleklare moldensere - har det ikke noe å si hva Glimt gjør på Fornebu. Da er de fortapt uansett.

Også Strømsgodset er i faresonen. Ronny Deilas elever er fem poeng over Bodø-væringene, og kan i verste fall bli tatt igjen.

- Det er mye i potten. Slår vi Viking, så tror jeg vi kan regne det som sikkert at vi spiller eliteserie også neste år. Vi har veldig mye å vinne. Selv med tap er det fortsatt mulighet for å styre unna kvalik, sier Fredrik Winsnes til Drammens Tidende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media