Erling Braut Haaland

Forbauser: - Helt ellevilt

Erling Braut Haaland får nok en gang ekspertene til å måpe.

HISTORISK: Erling Braut Haaland er den første nordmannen til å score over 20 mål på én sesong i en av verdens fem største ligaer. Foto: Ina FASSBENDER / POOL / AFP
HISTORISK: Erling Braut Haaland er den første nordmannen til å score over 20 mål på én sesong i en av verdens fem største ligaer. Foto: Ina FASSBENDER / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-1 (1-0)

Erling Braut Haaland og hans gulkledde lagkamerater sikret seg Champions League-plass forrige uke. Dermed kunne Borussia Dortmund slippe seg løs mot Bayer Leverkusen søndag.

Og med seks strake seire så det ut til at selvtilliten var høy og skuldrene lave da Dortmund gikk i strupen på gjestene fra start.

Kun fem minutter tok det før det ble nettsus på Signal Iduna Park søndag ettermiddag. Og nærmest selvfølgelig, Erling Braut Haaland, var mannen som banket ballen i nettet.

- Det ser så lettvint ut. Han gjør det han gjør best i verden, roser Viasat-eksperten Lars Tjernås Haalands avslutterteknikk med venstrebeinet.

Fem minutter før slutt fikk Haaland en gavepakke av Bayer Leverkusen og satt sitt andre mål for kvelden.

Med det har han 27 mål i Bundesliga-samlingen i år. Det har kommet på bare 28 kamper og effektiviteten til jærbuen forbauser eksperten.

- Han har godt under fire skudd per scoring, det er helt elleville tall. De beste spissene scorer på én av tre sjanser, men sjanser og skudd er helt forskjellige tall. Dette er helt vanvittige tall, slår Tjernås fast.

Historisk god

Haaland er også den første nordmannen til å score over 20 mål i en av de fem største ligaene på én sesong (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1).

- Han er historisk god. Det er ingen nordmenn som har gjort det før, sier Viasats kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Der Haaland brukte fem minutter på å score etter at dommeren blåste i gang kampen, tok det fem minutter før Marco Reus doblet ledelsen etter at dommeren blåste i gang andreomgang.

Frisparket snittet en tilsynelatende offsideplassert Thomas Delaneys hårlokker, og VAR måtte se på situasjonen. Men bildene viste at dansken hadde lokkene onside og målet ble dømt.

Og fem var lykketallet for Dortmund i dag. Med fem minutter igjen på klokka fikk Haaland en gavepakke av Bayer Leverkusen. Jærbuen takket og bukket og satte sitt andre mål for kvelden.

Helt på tampen fikk gjestene straffespark. Det fikk tidligere Dortmund-spiller, Lars Bender, i sin siste kamp i karrieren, lov til å sette enkelt i mål bak Dortmunds keeper.

Etter sesongen står Haaland med 40 mål på sine 43 kamper i Bundesliga for Borussia Dortmund. Det er det ingen spillere under 21 år som har klart tidligere. Om det blir noen flere avgjøres i sommer …

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer