David Brekalo, Patrik Gunnarsson

Forbauser i utlandet

Den bisarre situasjonen mellom Viking-spillerne David Brekalo (22) og Patrik Gunnarsson (21) har blitt en global snakkis.

OVERTID: Viking spiller David Brekalo ser rødt og angriper sin egen keeper og blir utvist. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld tok Viking en råsterk borteseier mot Kristiansund etter en ellevill snuoperasjon. Men Sondre Bjørshols matchvinnende scoring i det 92. minuttet var ikke det mest dramatiske som skjedde i tilleggsminuttene.

Den spesielle hendelsen der David Brekalo dyttet til egen keeper Patrik Gunnarsson, som tilsynelatende overspiller dramatisk, har blitt den store snakkisen i etterkant.

Til tross for at de to har skværet opp med en «Smil», går de nå verden rundt.

«Vad händer i vårt grannland?»

Den svenske avisa Expressen har skrevet om hendelsen. På Twitter har de publisert en lenke til artikkelen, fulgt av spørsmålet: «Vad händer i vårt grannland?». Avisa beskriver situasjonen som bisarr.

Danske TV2 velger ordet «absurd».

Den spanske journalisten Guillem Balague fikk også med seg krangelen. På Twitter skriver han:

- Spiller og keeper krangler. De er på samme lag! Keeperen filmer. Lagkameraten blir sendt av!

De franske og engelske versjonene av Eurosport har også skrevet om den «syke» hendelsen som utspilte seg i Kristiansund. Det samme har Goal Italia gjort. De kaller det en «utrolig utvisning».

Sammenlikner med Newcastle-krangel

Engelske Daily Mail skriver mandag morgen om den «ekstraordinære» situasjonen, og drar samtidig paralleller til den beryktede krangelen mellom Newcastles Kieron Dyer og Lee Bowyer fra 2005.

Kort tid etter at motstander Aston Villa gikk opp til 3-0 havnet de to Newcastle-spillerne i en opphetet diskusjon, og til slutt endte det med at de gikk til fysisk angrep på hverandre.

BEKLAGET SEG: Kieran Dyer (t.v) og Lee Bowyer (t.h) sammen med daværende Newcastle-trener Grame Souness på en pressekonferanse etter kampen mot Aston Villa. De to spillerne måtte beklage for sin oppførsel. Foto: Scott Heppell / AP / NTB.
BEKLAGET SEG: Kieran Dyer (t.v) og Lee Bowyer (t.h) sammen med daværende Newcastle-trener Grame Souness på en pressekonferanse etter kampen mot Aston Villa. De to spillerne måtte beklage for sin oppførsel. Foto: Scott Heppell / AP / NTB. Vis mer

Dommeren valgte å gi begge rødt kort, og både Dyer og Bowyer ble bøtelagt av klubben i etterkant.

- Ingen problemer

I Vikings tilfelle har spillerne skværet opp, og Brekalo har beklaget til Gunnarsson, som sier at tonen er god igjen mellom de to.

- Det er ingen problemer. Da jeg så han gå av banen syntes jeg synd på han, og vi har pratet ut og det er ingen problemer, sa han til Eurosport etter kampen.

- Det var ingen god reaksjon fra min side. Jeg gjorde en feil. Det er bare å beklage til lagkamerater, trenere, klubben og alle fans. Jeg må lære av dette, sa Brekalo til Stavanger Aftenblad i går kveld.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim kalte inn de involverte til trenergarderoben for å renske luften.

- Vi hadde en samtale i trenergarderoben. Begge parter fikk snakke, og så la vi den død etter det, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Eurosport.

Han røper også at det ikke venter noen videre konsekvenser for noen av de involverte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer