Johaug fulgte råd - ble straffet

Forbauset over Johaug-brøler

Therese Johaug fikk beskjed om å ikke bytte ski og fulgte rådene. Det skulle han aldri ha gjort. Tabben forbauser Frida Karlsson og Charlotte Kalla, som knapt trodde sine egne øyner da hun kom i mål.

OVERRASKET: De svenske stjernene ble overrasket da Therese Johaug ikke valgte å bytte ski underveis på dagens 3-mil i Holmenkollen. Valget ble avgjørende for hele løpet. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): En taktisk genistrek fra Sverige tok knekken på Therese Johaug på det som så ut til å bli en parademarsj på favorittdistansen tremil i Holmenkollen.

Frida Karlsson lå over minuttet bak Johaug, men så startet opphentingen etter skibyttet som ga Karlsson, Ebba Andersson og Charlotte Kalla et stort konkurransefortrinn på den siste mila.

Plutselig var utilnærmelige Johaug tilnærmelig. Supertalentet Karlsson spiste opp hele forspranget og slo langrennsdronninga i spurten foran en folketom tribune i Holmenkollen.

- Det var først da jeg var i garderoben og Ebba sa «Gud, en, tre og fire, så bra!», at jeg skjønte hva som hadde skjedd, forteller Charlotte Kalla til Dagbladet - etter tre svensker blant de fire beste i Kollen.

- Ble du sjokkert da du hørte at Frida slo Therese?

- Ja. Og det er utrolig imponerende. Det å vinne i Holmenkollen er noe ikke engang jeg har fått oppleve. Det er stort.

Forbauset over norsk tabbe

Karlsson smilte fra øre til øre etter at hun tok skalpen på Johaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer