Forbauset over Norge: - Er det virkelig sant?

Den norske kvinnesuksessen overrasker og smerter for Frida Karlsson og co.

FORBAUSET OVER NORGE: Frida Karlsson.Foto: Terje Pedersen / NTB
FORBAUSET OVER NORGE: Frida Karlsson.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Anne Kjersti Kalvå banket all motstand på 20 kilometer klassisk fellesstart i verdenscupavslutningen i Lahti søndag og kapret karrierens første verdenscupseier på mesterlig vis.

- Det føles helt vilt. Det kroner en vanvittig bra sesong. Jeg hadde så gode ski og følte meg vanvittig bra, sier Kalvå til Viaplay.

Kalvå har hatt en formidabel sesong etter mye motgang de siste årene - og er en av mange positive overraskelser denne sesongen fra norsk damelangrenn.

De svenske skijentene har over en lengre periode titulert seg som verdens beste landslag - og har for så vidt belegg for det, hvis vi legger resultatene i ski-VM i Planica til grunn.

Der vant Sverige fire av seks gull på kvinnesiden (Jonna Sundling i sprint, Ebba Andersson på skiathlon og tremil og Sundling/Ribom i lagsprint), mens USA (Jessie Diggins på 10 km fri) og Norge (stafett) tok de to siste gullene.

Frida Karlsson vant et annet sesonghøydepunkt, Tour de Ski sammenlagt, men Tiril Udnes Weng dro i land den største pokalen av dem alle da hun lørdag ble vinneren av verdenscupen sammenlagt.

Og i nasjonscupen for kvinnene i verdenscupen er det Norge som topper foran Sverige. Dette er lagøvelsen framfor noen, i form av verdenscuppoeng samlet av hele laget totalt sett gjennom hele sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer