Semifinale Håndball-VM 2019 Norge mot Tyskland:

Forbauset over Norge: Tyskland gråter i dag

Mot håndballgutta ble selv den populære tyske krafthåndballen avslørt som ganske primitiv. Dette er noe av det beste Norge har gjort i noen lagidrett.

NORSKE HÅNDBALLGUTTER JUBLER: Historisk seier i VM-semifinalen mot TYskland. Aldri har norsk håndball vært bedre, og aldri har vi hatt en sterkere sjef enn Sander Sagosen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
NORSKE HÅNDBALLGUTTER JUBLER: Historisk seier i VM-semifinalen mot TYskland. Aldri har norsk håndball vært bedre, og aldri har vi hatt en sterkere sjef enn Sander Sagosen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HÅNDBALL har aldri vært større i Tyskland enn da de norske håndballgutta gikk på banen i går kveld. Det har feid en håndballvind over landet som lenge har vært ranket som sportens sterkeste. Desto vondere var dette tapet for Norge:

- De siste dagene har mange sagt at det som de har mistet i fotballen, har de funnet i håndballen, skrev Der Spiegels kommentator rett etter tapet, og fortalte hvordan denne stemningen av glad, ekte idrett fra et kjempende tysk lag hadde grepet hele landet:

- Ingen ble sjalu på disse håndballspillerne, konkluderte han populariteten til de nye tyske sportsheltene.

Det var derfor fronten på den herostratisk berømte Bild.de i går kveld var dekket med tyske idrettshelter som gråt, mens de norske håndballgutta dro nordover til Danmark for å spille VM-finale.

DEN stemningsrapporten sier det meste om hvilken bragd de norske håndballgutta har levert. Tyskland er en stormakt i nesten all idrett året rundt. De følger hvem som helst i sommer-OL og vinter-OL, vinner det meste i fotball og er altså totalt sett egentlig verdens beste håndballnasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer