Langrennsess måtte coronateste seg selv

Forbauset over svensk coronatesting

Hurtigtesting av corona uten kontrollering, manglende antibac og lokalbefolkning uten munnbind møtte den britiske langrennsleiren ved ankomst til verdenscuphelga i Falun i Sverige. - Useriøst, mener britisk landslagstrener. - Idioti, supplerer Maurice Manificat.

REAGERER: Den britiske langrennsleiren er negativt overrasket over smittevernreglene som har møtt dem i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB
REAGERER: Den britiske langrennsleiren er negativt overrasket over smittevernreglene som har møtt dem i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias langrennslandslag har hatt et imponerende oppsving og nådd nye høyder under ledelsen av den norske trenerduoen Hans Kristian Stadheim og Jostein Vinjerui.

Denne helga er britenes langrennsess, med Andrew Musgrave og Andrew Young i spissen, på jakt etter nye topplasseringer i verdenscuphelga i Falun.

Ankomsten var imidlertid ikke som forventet - med negativt fortegn. Coronatest-regimet i Falun i Sverige er nemlig av en kvalitet langt under det testregimet som langrennsløperne har møtt i Lahti, Davos, Dresden og under Tour de Ski, ifølge britene.

- Det er helt annerledes enn det vi har hatt på tidligere verdenscupdestinasjoner. I Falun her er det basert på egentest og tillit. Du får pinnen, går inn på et avlukket rom, og så kommer en person og henter pinnen og stoler på at du har gjort testen av deg selv. Det er på grensa til useriøst, sier Jostein Vinjerui til Dagbladet.

Hans trenerkollega Hans Kristian Stadheim er helt enig.

- Å gjennomføre hurtigtesten selv, er useriøst. Det var ingen som satt og fulgte med. Helsepersonellet burde gjennomført testene. Det var ingen kontroll, og vi viste ikke fram noe pass heller for å kunne identifisere hvem som har avlagt hvilken prøve, sier Stadheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer