Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbauset over utviklingen i Premier League: - Hvordan i helvete skjedde dette?

King Kane herjet mot King og co. i ny Spurs-fest. Nå går det mot en oppsiktsvekkende gullduell i Premier League.

USTOPPELIG: Harry Kane og Tottenham hadde ingen problemer med å slå Bournemouth. Foto: Reuters / Darren Staples
USTOPPELIG: Harry Kane og Tottenham hadde ingen problemer med å slå Bournemouth. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tottenham - Bournemouth 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Det store fotballpublikummet må gni seg i øynene av å se på Premier League-tabellen. For hver runde som går, blir den uvirkelige sensasjonen stadig mer sannsynlig.

Etter at Leicester slo Crystal Palace 1-0 borte i går og Tottenham banket Joshua King og Bournemouth 3-0 i dag, er dette den overraskende stillingen i den engelske toppdivisjonen etter 31 av 38 runder:

Leicester leder Premier League med 66 poeng. Tottenham er nr. 2 med 61 poeng. Arsenal er nærmest av de som var ansett som en gullkandidat før sesong på 3. plass med 55 poeng. Manchester City er nr. 4 med 51 poeng. De to sistnevnte har én kamp til gode, men har likevel et hav å ta igjen.

Forbauset Lineker Den engelske fotballegenden Gary Lineker spilte 194 kamper og scoret 95 mål for Leicester og banket inn 67 mål mål på 105 kamper for Tottenham. Nå går det mot en oppsiktsvekkende duell mellom nettopp disse to lagene. Det forbauser 55-åringen som også spilte tre år i Barcelona.

- Det ser ut som at ligagullet blir en duell mellom Leicester og Tottenham. Hvordan i helvete skjedde det? spør Lineker retorisk på sin Twitter-konto.

Det har skjedd gjennom stabilt gode prestasjoner over lang tid. I dag skjedde det gjennom en pangstart på kampen anført av toppcorer Harry Kane, som levde mer opp til Joshua Kings etternavn enn hva den formsterke nordmannen selv gjorde på White Hart Lane.

FORBAUSET: Gary Lineker skjønner ingenting av gullkampen i Premier League. Foto: NTB Scanpix
FORBAUSET: Gary Lineker skjønner ingenting av gullkampen i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det er sagt, viste King tidvis gode tendenser med flere gode initiativ og var den som truet Tottenham-forsvaret mest. Men det var ikke godt nok, for Kane var i en egen klasse.

King Kane Storscoreren brukte bare 44 sekunder på å sende hjemmelaget i ledelsen mot Bournemouth. Kyle Walker fosset fremover fra sin backposisjon og slo inn foran mål. Der ventet Tottenhams toppscorer, som med en svak og følsom touch sendte ballen videre i nota.

Et kvarter senere scoret Kane sitt andre for dagen. Denne gang var det stjerneskuddet Dele Alli som spilte ham fri. Nok en gang var målsniken iskald og presis foran mål.

Det var en typisk Spurs-scoring og nok et bevis på duoens gylne samarbeid:

Ingen spillere har hatt flere assist til én bestemt spiller enn det Alli har hatt til Kane denne sesongen. Det magiske tallet er sju Alli/Kane-scoringer fra radarparet.

Alli satte selv ballen i mål like etter, men scoringen ble avblåst for offside. I tillegg hadde Erik Lamela en gigantisk mulighet etter forarbeid av Kane, men 2-0 stod seg til pause i en omgang hvor det var Kane som var kongen og ikke Joshua King.

Eriksen økte ledelsen Tottenham fortsatte å dominere etter pause. Først fikk Walker en stor sjanse etter fremspillet fra Kane.

Dernest skjøt Kane så godt fra distanse at Artur Boruc måtte gi retur. Den havnet i beina til Christian Eriksen. Dansken gjorde alt rett fra kort hold og økte til 3-0-ledelse.


Hjemmelaget hadde full kontroll og kunne scoret enda mer. Ti minutter før slutt holdt Alli på å øke ledelsen, men denne gang reddet Boruc.

Det hjalp imidlertid ingenting, for Tottenham tok tre nye poeng etter en overlegen 3-0-seier. Spurs har seriegull i siktet.


Hele Norges coronakart