-  Forbereder meg til kamp

Thomas Myhre slo opp kneskaden i går, men reservekeeper Espen Johnsen garanterer at han er godt forberedt på å stenge buret i morgen.

PALERMO (Dagbladet): Det var på oppvarmingen i går at Myhre skled, og dunket det allerede vonde kneet rett i bakken. Med en gigantisk ispose på kneet var det en meget skuffet og bitter Myhre som ba pent om å få slippe å si noe etter treninga.

-  La meg få slippe nå, sukket han.

Men Åge Hareide utdypet hva som skjedde med vår førstekeeper.

-  Thomas fikk et nytt slag på sitt berømte kne. Det var veldig vondt da han fikk det, men vi har heldigvis to dager igjen til kampen og får se hvordan det utvikler seg.

Det ble ikke kalt inn noen erstatter for Myhre i går kveld, men utfra grimasene og haltingen på treninga, er det vanskelig å forestille seg at han kan bli klar til i morgen.

Forberedt

Likevel:

Før treninga sa Myhre til Dagbladet at småskadene ikke skulle volde ham problemer mot Italia.

-  Jeg kan ha vondt et sted, men under kamp så pumper jeg meg så opp at jeg ikke kjenner så mye smerter, sa han.

Men det var før han dunket kneet i bakken i en harmløs situasjon. Og i går kveld tydet det meste på at Espen Johnsen overtar jobben til Myhre i morgen kveld.

-  Jeg forbereder meg til å spille fra start, og er klar til kamp. Men det gjør jeg alltid. Uansett hvordan situasjonen er, sier han.

Men han greier ikke å legge skjul på at han tror sjansene er gode for at han står.

-  Det er selvsagt veldig kjedelig at noen blir skadet, men jeg må bare tenke på det jeg skal gjøre.

Som Spania

Rosenborg-keeperen spilte en historisk god kamp mot Spania sist Norge spilte en obligatorisk kamp. Han var høyt og lavt da han berget et tosifret store spanske målsjanser. Og han tror det kan være mulig å prestere like bra mot Italia. Rammen rundt kampen i Palermo er mistenkelig lik den som var på Mestalla i Valencia i fjor høst.

-  Det er i alle fall slike kamper som er de artigste av alle å spille. Jeg liker når det er bra trøkk. Og det er en flott stadion vi skal spille på. Og det skal ikke være noe problem å være maksimalt tent før kampen. Må nesten heller sørge for at det ikke blir overtenning, humrer han.

-  Men for lagets del må jeg jo nesten håpe på at jeg får lite å gjøre. At forsvaret holder tett, og at de ikke får sjanser.

-  Makkaroni

Thomas Myhre kunne ikke ha fått skaden på et verre tidspunkt. Den uheldige keeperen har mistet mange store kamper, og ofte vært uheldig. Og på pressekonferansen før treninga i går, så var Myhre i kanonhumør. Spesielt da Dagbladet spurte om han hadde forberedt seg på å møte Italias nye superspiss.

-  For å være ærlig, så har jeg aldri sett ham. Og jeg vet knapt hva han heter. Er det ikke Gilba... Gibr... nei det kan være det samme, ler Myhre.

-  Han heter Gilardino?

-  Ja, he-he, men om de heter Vieri, Makkaroni, eller Carbonara spiller jo ingen rolle, sier Myhre.

-  For det eneste som betyr noe er at de alle er veldig gode fotballspillere.

SMERTER: Thomas Myhre gjør en grimase etter å ha reddet en ball på treninga. Han slo opp en gammel kneskade da han skled på oppvarminga. Og nå er det tvilsomt om han rekker Italia-kampen. - Det var veldig vondt da han fikk det, men vi har heldigvis to dager igjen til kampen og får se hvordan det utvikler seg, sa Åge Hareide etter treninga.
KLAR: Espen Johnsen tror det er mulig å spille en ny praktkamp som han gjorde mot Spania i november i fjor.