Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbereder seg på å få juling

Spår tøff kamp mot Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING (Dagbladet.no): Søndag morgen, norsk tid, er det ren gruppefinale mellom Norge og Romania i OL-byen.

Begge lagene har full pott etter fire kamper og skal gjøre opp om hvem som får fordelen av å møte fireren fra den andre gruppa i kvartfinalen.

Kampen kommer helt klart til å bli den tøffeste så langt.

- Jeg forventer en jevn og tøff kamp. De er bedre nå enn da de kom på fjerdeplass i VM, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

Viktige returløp

Landslagssjefen kjenner rumenerne godt, etter at Norge spilte tre kamper mot dem på bortebane i sommer. De endte med én seier, én uavgjort og ett tap.

- I forhold til VM har de fått tilbake Fiona Maier, som scorer utrolig mye i kontraen. Det blir viktig at vi er disiplinerte i returløpene våre, forklarer Breivik.

Maier har scoret 29 mål så langt i turneringen, noe som er nesten dobbelt så mye som våre toppscorere - Linn-Kristin Riegelhuth og Tonje Larsen med 16 fulltreffere.

image: Forbereder seg på å få juling

Det sier seg selv at hun må stoppes.

- Vi er såpass løpssterke at vi skal ha gode muligheter til å klare det, sier Breivik.

To forsvarsslag

- Dette blir en langt tøffere kamp enn det vi har vært gjennom til nå. De er knallharde i duellene, så vi må tåle litt juling, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Katrine Lunde Haraldsen nyter godt av at kampene i OL er annen hver dag. Da får hun bedre tid til å studere motspillerne, slik at hun er best mulig forberedt.

- Det er to gode forsvarsslag som møtes og så er de giftige i kontraen, sier målvakten til Dagbladet.no.

Linn-Kristin Riegelhuth pådro seg en smell i tommelen mot Frankrike, men hun er spilleklar til Romania-kampen. Hun er i slag for tida og blir viktig.

Vinneren av kampen møter fireren i den andre gruppa, og det blir Sverige - hvis de blågule gjør jobben mot Brasil.

FORVENTER KNOKKELKAMP: Kari Mette Johansen og de norske håndballjentene forventer helt annen motstand enn det som var tilfelle mot Kasakhstan. Foto: Erik Johansen/Scanpix
FORVENTER KNOKKELKAMP: Kari Mette Johansen og de norske håndballjentene forventer helt annen motstand enn det som var tilfelle mot Kasakhstan. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!