Forbereder seg på straffedrama

Fotballjentene frykter ikke straffekonk i VM-semi\'n.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjarne Berntsen vil ikke mangle skyttere dersom kampen om finalebillett i fotball-VM må avgjøres på straffespark.

- Flere har sagt at de har lyst til å ta straffe i en avgjørende situasjon. Vi har også gått gjennom hvordan en eventuell straffekonkurranse skal fungere for vår del, sier Berntsen.

På treningsbanen utenfor Beijing-nabobyens praktfulle OL-arena ble dagens økt avsluttet med straffetrening.

- Det var bare på gøy. Mange av dem som vanligvis er på banen manglet jo i dag. Dessuten er det umulig å trene på å ta straffe i den heksegryta det vil være i en VM-semifinale, sa han.

Den første treningen i semifinalebyen var frivillig for dem som hadde spilt minst 60 minutter i VM-kvartfinalen, og 13 spillere ble med til treningsfeltet. Av de 11 som startet søndag var det bare Isabell Herlovsen, Solveig Gulbrandsen, Gunhild Følstad og Camilla Huse som deltok.

I tillegg var Lene Mykjåland på hotellet. Hun tok det fortsatt rolig etter sine mageproblemer, selv om det ikke skal være noen fare med henne til kampen.Flere enn fem Kampene i VMs cupspill avgjøres på straffespark om det er uavgjort etter to ekstraomganger. Norge har bare en uavgjort kamp på ni sluttspillmøter med Tyskland (tre seirer, fem tap), men onsdag kan det bli straffer som avgjør hvem som får spille hovedkamp i Shanghai søndag og hvem som må nøye seg med trøstefinale.

- Jeg har ingen problemer med å finne spillere som gjerne vil ta straffe, det er flere enn fem som ønsker det. Noen har vel sagt at de helst vil være et stykke ned på lista, men det er ingen som ikke er innstilt på å skyte. Alle som er på banen ved kampslutt må kunne det, sa Bjarne Berntsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer