Forbereder seg på straffedrama

Fotballjentene frykter ikke straffekonk i VM-semi\'n.

Bjarne Berntsen vil ikke mangle skyttere dersom kampen om finalebillett i fotball-VM må avgjøres på straffespark.

- Flere har sagt at de har lyst til å ta straffe i en avgjørende situasjon. Vi har også gått gjennom hvordan en eventuell straffekonkurranse skal fungere for vår del, sier Berntsen.


På treningsbanen utenfor Beijing-nabobyens praktfulle OL-arena ble dagens økt avsluttet med straffetrening.

- Det var bare på gøy. Mange av dem som vanligvis er på banen manglet jo i dag. Dessuten er det umulig å trene på å ta straffe i den heksegryta det vil være i en VM-semifinale, sa han.

Den første treningen i semifinalebyen var frivillig for dem som hadde spilt minst 60 minutter i VM-kvartfinalen, og 13 spillere ble med til treningsfeltet. Av de 11 som startet søndag var det bare Isabell Herlovsen, Solveig Gulbrandsen, Gunhild Følstad og Camilla Huse som deltok.

I tillegg var Lene Mykjåland på hotellet. Hun tok det fortsatt rolig etter sine mageproblemer, selv om det ikke skal være noen fare med henne til kampen.
Flere enn fem
Kampene i VMs cupspill avgjøres på straffespark om det er uavgjort etter to ekstraomganger.

Norge har bare en uavgjort kamp på ni sluttspillmøter med Tyskland (tre seirer, fem tap), men onsdag kan det bli straffer som avgjør hvem som får spille hovedkamp i Shanghai søndag og hvem som må nøye seg med trøstefinale.

- Jeg har ingen problemer med å finne spillere som gjerne vil ta straffe, det er flere enn fem som ønsker det. Noen har vel sagt at de helst vil være et stykke ned på lista, men det er ingen som ikke er innstilt på å skyte. Alle som er på banen ved kampslutt må kunne det, sa Bjarne Berntsen.

Det kunne blitt straffekonkurranse allerede i kvartfinalen mot Kina, så trenerens prioriteringsliste er oppsatt og klar til bruk.


Skadefri tropp
Norges VM-tropp er skadefri etter fire tøffe kamper i Kina. Nå handler alt om restitusjon foran semifinalen mot Tyskland.

– Alle er friske, er det ikke fint? Vi har et bra støtteapparat, vet du, sier landslagslege Kristin Grefberg til NTB.

Så langt i VM har landslagssjef Bjarne Berntsen kunnet velge nesten fritt fra øverste hylle til hver kamp. Et par ganger har små plager gitt føringer for å spare spillere, men ingen har vært helt uaktuell for spill.

Nå er alt bra, bortsett fra at Norge har en hviledag mindre enn Tyskland.

– Vi gjør en grundig jobb med å restituere. Det handler om å hvile, få i seg nok mat og drikke, og holde kroppen i gang. Siden 6. september har ingen spiller i troppen gått ned mer enn en kilo, sier Grefberg.

– Det betyr at spillerne har vært flinke, og vi kan vel si at vi har vært litt flinke vi som passer på dem også.

(NTB)

TRENTE PÅ STRAFFER: Spillerne sto samlet og fulgte hverandres straffespark på treningen. Foto: AP
TRENTE PÅ STRAFFER: Spillerne sto samlet og fulgte hverandres straffespark på treningen. Foto: AP Vis mer
HAR EN PLAN: Bjarne Berntsen sier han allerede har tenkt på en eventuell straffesparkkonkurranse.