Forbereder Solskjærs avskjed

United-sjefen tar ingen sjanser.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær røpet før Wales-kampen at han fått forsikringer om sin Manchester United-framtid av manager sir Alex Ferguson.

Men på samme tid erkjenner den suksessrike treneren at kristiansunderen er en av flere som nærmer seg slutten på karrieren.

Derfor kjøper United inn forsterkninger før gamlegutta legger opp og forsvinner for godt fra laget.

- Framtida til klubben opptar meg, og derfor kikker jeg alltid etter signaler. Jeg ser at for eksempel Roy Keane er hofteoperert og fyller 33 i august. Og at Ole Gunnar Solskjær har mistet mye av sesongen med skade og blir 32 neste år. Da kan jeg ikke vente til dem har lagt opp, sier Ferguson i et intervju med News of the World.

I fjor kjøpte sir Alex spillere for over 300 mill. kroner i fjor sommer. I forrige uke kom Alan Smith fra Leeds. Flere er ventet til Old Trafford.

- Jeg sørger alltid for å ha utvikling i gjenoppbygningsfasen. Derfor kjøpte vi mange nye spillere i fjor. Noen har gjort det bra, noen har fortsatt til gode å slå til - så langt.

Manchester United-sjefen kommer til å fortsette å handle. For han tror aldri det vil skje igjen at en hel generasjon tar steget opp fra U-laget.

- Jeg tror det er utenkelig i disse dager å få et lag der alle spillerne er født nær Old Trafford. En generasjon som Nevillene, Butt, Scholes og Giggs er eksepsjonell. Det skjer kanskje bare en gang i livstida, sier Fergie.

En av dagens unggutter som får spesiell omtale er Ronaldo (19)

- Ronaldo har vært en kjempesuksess. Klubben har alltid hatt plass til eksepsjonelle talenter og Ronaldo er av den typen Det er opp til meg å la han utfolde seg, slik at han kan følge (Bobby) Charlton og (George) Best.

ERSTATTER KLAR:</B> Manager Alex Ferguson regner med at både Ole Gunnar Solskjær og Roy Keane på grunn av alder ikke kan spille like mye lenger.