Forbereder VM-sluttspill

Mens VM-kvalifiseringen ennå bare er halvveis, er Fotballforbundet (NFF)i full gang med forberedelsene til VM-sluttspillet i Tyskland neste sommer.

-  Vi må jobbe som om vi kommer til VM-sluttspillet. Det nytter ikke å sitte på gjerdet til alle andre har forsynt seg, sier Erling Engebråten i NFF til Dagbladet.

Tirsdag hadde han det første møtet med offisielle salgsrepresentanter for Tysklands-VM i Oslo.

-  Hensikten er å sikre best mulige forhold for laget, pressen og samarbeidspartnerne. I løpet av den nærmeste tida skal vi lage opsjon på en del hoteller. Det kan vi ikke vente med til trekningen i desember, sier Engebråten.

Hvis Norge går til VM-sluttspillet 9. juni til 9. juli neste år, regner han med at 20 000 nordmenn reiser til Tyskland for å følge kampene.

-  Så mange supportere har det aldri vært i noe tidligere mesterskap. I USA-VM 1994 var det seks tusen norske supportere, i Frankrike-VM mellom 12 000 og 13 000, sier Engebråten.

12 byer

VM-kampene spilles i 12 forskjellige byer: Berlin, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Köln, Leipzig, München, Nürnberg og Stuttgart.

-  Pressen vil bo i nærheten av de stedene laget holder til. Bostedene blir først klare etter trekningen. Foruten å finne aktuelle hoteller er vi også i gang med planleggingen av en camp i forkant av VM og en egen tur for samarbeidspartnerne. Vanligvis ser vi to kamper, forhåpentlig med Norge som et av lagene, sier Erling Engebråten.

Starter 9. juni

Fotball-VM i Tyskland starter 9. juni 2006. Gruppespillet går fram til 23. juni. 16-delsfinalene spilles 24.- 27. juni, kvartfinalene 30. juni og 1. juli, semifinalene 4. og 5. juli, bronsekampen 8. juli og VM-finalen søndag 9. juli.

Foran den utsolgte Italia-kampen på Ullevaal 4. juni ligger Norge på andreplass, fire poeng bak Italia.

Fem kamper avgjør om Fotball-Norge kommer til å legge ferien til Tyskland neste sommer: hjemme mot Italia 4. juni, borte mot Slovenia 3. september, hjemme mot Skottland 7. september, hjemme mot Moldova 8. oktober og borte mot Hviterussland 12. oktober.

REISEKLARE: I Tyskland ser vi forhåpentligvis en gjeng norske fotballsupportere.