Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forberedt på å se svart

Martin Johnsrud Sundby (31).

SEIERSMASKIN: Martin Johnsrud Sundby vant fellestarten i Val di Fiemme i dag. Før avslutningen opp monsterbakken i morgen, leder han Tour de Ski med nesten tre minutter. Foto: NTB Scanpix
SEIERSMASKIN: Martin Johnsrud Sundby vant fellestarten i Val di Fiemme i dag. Før avslutningen opp monsterbakken i morgen, leder han Tour de Ski med nesten tre minutter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby kan koste på seg ei kaffepause opp slalåmbakken Alpe Cermis i morgen, og likevel vinne Tour de Ski komfortabelt.

Det blir ikke aktuelt. Sånn tenker ikke denne karen. Det er ikke snakk om å spare krefter og safe inn til den tredje strake Tour-triumfen.

- Går jeg en dårlig etappe kommer jeg til å bli skuffet. Det er sånn jeg er. Jeg vil gå gode skirenn. Og selv om ledelsen nå er komfortabel, så kommer jeg til å forsøke å få til en ny god etappe. Jeg kommer til å gi maksimalt, sier han etter å ha vunnet 15-kilometeren i Val di Fiemme i dag.

Ingen formsvikt Dermed motbeviste han en gang for alle at nedturen han opplevde på den samme distansen i Oberstdorf har noe som helst med formsvikt å gjøre. Den dagen slet han med astma-symptomer i tillegg til dårlige ski.

I dag var både lunger og ski perfekte, og da viste Martin Johnsrud Sundby nok en gang at det ikke er noen tvil om hvem som er verdens beste skiløper om dagen. Både Niklas Dyrthaug og klassisk-spesialist Aleksej Poltoranin prøvde å følge Martin til døra, men ble kontant avvist.

Angriper Nesten tre minutter er sammenlagtledelsen på nå.

- Det skal etter alle solemerker være nok. Men jeg tar ingenting for gitt, sier Martin nøkternt.

Likevel skal han altså gå det remmer og tøy kan holde for å være i toppen også opp monsterbakken.

- Det er en utfordring for meg. Jeg er skrudd sammen sånn. Jeg kommer til å forberede meg som om ledelsen min er på ti sekunder, at jeg må gå i kjelleren for å klare det.

- Går du mot innbilte motstandere? Innbiller du deg at du kjenner pusten av jegerne i nakken?

- Jeg skjønner hva du mener, dette handler om å gå forteste mulig fra A til B. Jeg må angripe hver sving og hver kul som om jeg har noen rett i hælene.

- Det kunne vært en sjarmøretappe for deg. Men du skal i kjelleren?

- Jeg er forberedt på å se svart i morgen, ja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media