Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forberedt på alt

Kobe Bryant fornøyd etter enkel seier i London-debuten.

FULL KONTROLL: Kobe Bryant og resten av de amerikanske basketstjernene hadde full kontroll i åpningskampen mot Frankrike. Lakers-stjernen bryr seg ikke om «Dream Team» er så gode at det gjør kampene deres kjedelige.Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/NTB scanpix
FULL KONTROLL: Kobe Bryant og resten av de amerikanske basketstjernene hadde full kontroll i åpningskampen mot Frankrike. Lakers-stjernen bryr seg ikke om «Dream Team» er så gode at det gjør kampene deres kjedelige.Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP PHOTO/NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): USA - Frankrike 98-71.

De amerikanske basketgutta startet jakten på et nytt OL-gull med å kjøre over relativt sterke Frankrike med 98-71 i ettermiddag.

I den fullsatte basketarenaen i Olympic Village hadde superstjernene full kontroll fra første til siste minutt.

Publikum fikk se noen få heftige dunker og "umulige" pasninger, men det var først og fremst en kontrollert seier Kobe Bryant, LeBron James og Co leverte.

- Vi spilte veldig bra. Jeg håper resten av OL blir som dette, sier Bryant til pressen like etter kampslutt.

- Forberedt på alt Los Angeles Lakers-kongen sier at "Dream Team", som mange fortsatt kaller det amerikanske laget, vet at det vil kommer større utfordringer etter hvert.

- Men vi er forberedt på uansett hva som venter. Hvis vi gjør at folk kjeder seg (fordi kampene vinnes lett), så blir det bare sånn, sier 33-åringen.

Bryant scoret bare ti poeng i ettermiddag, mens Le Bron James satte inn et færre. Isteden var det den nye store, Kevin Durant, som ble mestscorende for amerikanerne, med 22 poeng.

- Ingen perfekt kamp Frankrike, med Tony Parker i spisse, holdt imidlertid følge gjennom første periode. Det var isteden i de to neste periodene at favorittene satte de franske EM-finalistene på plass.

30-15 og 26-15 i periode to og tre ble etterfulgt av 20-20 i siste periode, og dermed en komfortabel 98-71-seier.

LeBron James mener uansett at NBA-stjernene har mer å gå på.

- Vi spilte ingen perfekt kamp. Vi hadde for mange turn-overs, for mange fouls, og vi tapte for mange returer. Uansett, fortsetter vi sånn, har vi en god sjanse, sier Miami Heat-helten.

Ærlig LeBron James, som tjener over 300 millioner kroner i året, understreker også at Team USA er et lag, ikke en gjeng med individualister.

- Vi er ikke individer, vi er et lag. Som jeg har sagt før: Det handler ikke om hvilke navn som står på ryggen på trøyene våre, men hva som står på fronten, sier han.

James fikk også pressen til å le godt i går, da en journalist spurte om dette:

- Det er mange kjendiser, både utøvere og andre her i OL, er det noen du vil møte eller se konkurrere?

Svaret hans var nemlig:

- Nope!

• USAs neste kamp er mot Tunisia, på mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media