Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forberedt på bunnstrid

Sviende tap mot Brann og opprør blant spillerne. Lyntrener Teitur Thordarson er forberedt på en vanskelig bunnstrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Med 1- 4-tap mot Brann, fikk Teitur Thordarson bensin på bålet fra gamleklubben i Bergen. Nå innrømmer Thordarson at situasjonen kan se dramatisk ut for Lyn.

- Jeg er forberedt på bunnstrid. Vi kan ikke gjemme oss unna at vi er i en prekær situasjon. Nå må vi slåss, sier Thordarson.

De siste dagene har det tordnet rundt Lyn-treneren, etter hans antydninger om at spillerne Jan-Derek Sørensen og Jonny Hanssen likevel var friske nok til å spille cupkampen mot RBK forrige onsdag - til tross for skademeldingene deres.

- Påvirket spillet

Thordarson innrømmer nå at bråket påvirket kampen i går.

- Forberedelsene ble ikke så bra. Det er synd, sier treneren.

Lyn åpnet godt, og klarte seg gjennom første omgang, men etter 3- 1-scoringen til Petter Furuseth Olsen visnet klubben på gresssmatta, de begynte å klage på dommeren og likte seg ikke.

Hjemme venter det oppvaskmøter med klubbledelsen, og trener Thordarson.

- Angrer du på noe i den saken?

- Nei. Jeg har ikke tenkt å be noen om unskyldning. Men nå skal vi snakke ut i klubben, sier Thordarson.

Han varsler at det vil bli tatt grep snart, men vil ikke si noe om hva det betyr.

Noe må i alle fall gjøres for å berge osloklubben. Etter at Thordarson tok over som trener, har resultatene uteblitt. Flere spillere mener islendingen må ta skylda.

Ingen sympati

- Jeg tar ansvar for situasjonen, og prøver ikke å skylde på spillerne. Men foreløpig har jeg ingen planer om å gå av. Det er andre som eventuelt må vurdere min stilling, sier Thordarson etter det ydmykende tapet mot Brann i går.

Han får ikke sympati fra Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

- Vi har slett ikke dårlig samvittighet for å ta disse poengene fra Lyn, for de trenger vi, sier Mjelde etter at bergensernes overbevisende seier. I går kunne Brann-treneren puste lettet ut, for etter kampen var det Teitur pressen ville grille.

Banens beste, Raymond Kvisvik ville heller ikke gi noen råd til rivalen fra østlandet.

- Nei, her får Teitur bare holde på selv. Han er en hyggelig fyr, og jeg håper han klarer å ordne opp, sier Kvisvik til Dagbladet.

YDMYKET: Jakob Augustsson og Lyn åpnet bra, men endte opp med å bli rundtspilt av Petter Furuseth Olsen og Brann i går. Nå kan det gå mot nedrykksstrid.
ANGRER IKKE: Lyn-trener Teitur Thordarson angrer ingenting etter bråket i klubben de siste dagene. Etter et ydmykende tap mot Brann venter oppvaskmøter om bråket internt i Lyn.