Forberedt på det verste

MARSEILLE (Dagbladet): Klokka 01.30 natt til i går gikk Drillo og NFF-kara fra et restaurantbord i Marseille. Da var de fleste VM-detaljene på plass. Og dagen derpå hadde landslagssjefen på ingen måte Brasil-sjokk. - Jeg er flink til å forberede meg på det verste, sier Drillo.

- Derfor er det ikke så ille. Men hvor gode er Marokko?

- Akkurat det blir veldig spennende, sier Drillo.

Marokko har klar førsteprioritet. Derfor regnet landslagssjefen allerede i går med at han kommer til å ta en tur til Afrika-cupen som spilles i Burkina Faso fra 7. til 28. februar.

Men hva med Brasil? Har gubben sovet ei hel natt uten å tenke på at vi skal møte tittelforsvarerne i det som kanskje kan bli gruppefinalen?

- Jeg regner med at det blir et voldsomt trøkk rundt akkurat den kampen. Tenk deg sjøl - med 63.000 tilskuere på tribunene. Og håpet mitt er at situasjonen vår er gunstig før den kampen, at vi har gjort det bra og kan gå videre.
- Det er sjølsagt drømmen.

Marerittet er stikk motsatt. Drillo sier:

- Du har bare tre kamper å gjøre det på. Det er lite, og man trenger marginene på sin side. For er du heldig i en kamp kan du være ute. Det er bare sånn det er.

Men:

I motsetning til etter trekninga for fire år siden er Drillo høy i sinnet.

- Jeg er langt større optimist nå, sier Drillo.

- Marokko farlige

- Hva må vi for all del unngå i VM?

- Den største faren er å undervurdere Marokko. Og jeg merket meg litt av den følelsen da jeg snakket med internasjonale pressefolk etter trekninga torsdag kveld. For alle ville ha det til at kampen om andreplassen i gruppa står mellom Skottland og Norge.

- Det er helt feil, sier Drillo.

Dropper Spania

Med VM-åpning på turneringas første dag betyr det at Drillos dropper den omtalte treningsleiren i Spania. 4.juni inntar laget Chateau Drillos i Le Baule.

- Da får jeg fire hele dager på å gjøre de siste forberedelsene. Det trenger vi, sier Drillo.

24. mai mot Sverige eller 1. juni mot Sør-Afrika er alternativer for den siste sparringkampen på hjemmebane. Drillo vil helst ha en kamp 27. eller 28. mai. For deretter å gi spillerne fri fram til samling i Oslo 2. juni.

Resten kan du bare glede deg til.