- Forberedt på det verste

Stabæks Stian Ohr gleder seg til å møte Vålerenga, men er forberedt på å bli tatt hardt av David Hanssen og de andre eks-lagkompisene.

VALLHALL (Dagbladet): Midt i fiendens hule koste Stabæks Stian Ohr seg med 3. divisjonsfotball sammen med sine gamle lagkamerater i Vålerenga i går. Men Ohr vet at det ikke blir like hyggelig for ham å møte Vålerenga som Stabæk-spiller i morgen.

- Jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Det blir sikkert en knokkelkamp, men jeg er forberedt på det verste. Både fra spillerne og fra Klanen, sier Ohr.

Han har nemlig selv erfart å være på det andre laget. Vålerenga.

- Jeg husker jo at Kjetil Rekdal før kampene mot Stabæk fokuserte på at vi måtte ta ut «Chippen», (Christian Wilhelmsson red.anm.) han skulle ned i første taklinga for å få ham ut av kampen. Nå er det jo jeg som har hans plass, sier han lakonisk.

Vålerengas David Hanssen smiler bare lurt når han hører hva Ohr sier.

- He he. Vi skal vinne duellene mot alle Stabæk-spillerne. Og vi vet jo godt hva Stian står for.

- Brekke bein

I kjølvannet av Ohrs overgang fra Vålerenga til Stabæk 1. september, har det vært tendenser til ordkrig i mediene mellom Ohr og Kjetil Rekdal. Dagbladet har også hørt løsmunnet mumling i Vålerenga-kretser om at Ohr kan vente seg en knalltøff, men fair behandling fra sine gamle lagkamerater når han løper ut på Ullevaal i Stabæk-drakt.

- Jeg har hørt litt av de samme ryktene selv. Men det er ikke noe jeg tenker mye på. Jeg regner med at hvis Rekdal trenger å ta ut litt aggresjon, så sparer han det til kampen. Det gjør i alle fall jeg, ler Ohr.

Selv er han forberedt på det som må komme. Og tar det med et offensivt smil.

- Jeg har pratet en del med Gaute Larsen om det som venter meg, så jeg er mentalt forberedt på at Klanen muligens begynner å pipe meg ut. Men jeg skal takle det. Jeg har blitt sterkere psykisk de siste åra. Jeg synes Klanen bør spare stemmene sine, og heller synge for «Enga» enn å pipe mot meg.

Så Vålerenga kan bare glemme å prøve å psyke han ut av kampen.

- Skal Vålerenga ta meg ut av kampen, må de brekke beina mine, he he.

Psykisk krig

Kjetil Rekdal nekter å kommentere det Ohr sier før den viktige kampen.

- Nei, han får si hva han vil. Jeg vil ikke kommentere det. Men psykisk krigføring er en vanlig del av fotballen, sier Rekdal til Dagbladet.

- Jeg tenker bare på mitt eget lag. Ikke på Stian Ohr. Jeg har ingenting imot ham, og ønsker ham lykke til i alle kamper, utenom de han spiller mot Vålerenga.

Rekdal vil heller ikke si så mye om hvorfor Ohr har spilt vesentlig mye bedre i Stabæk enn han gjorde i Vålerenga.

- Det er vanlig i fotball. Man kan lykkes som trener eller spiller i en klubb, vinne mye og gjøre det bra, for så å mislykkes totalt i en annen klubb. Det er ofte tilfeldigheter.

Ohr selv mener at han kommer mer til sin rett i Stabæks spillestil.

- Måten de spiller på passer meg bedre. Så spiller jeg jo på et bra lag, og får utnytta styrkene mine som spiller.

- Eksemplarisk

Stabæk-trener Gaute Larsen er enig.

- Stian passer nok bedre inn i vår spillestil. Vi spiller opp folk ofte i én mot én-situasjoner, vi vender spillet ofte. Så kommer han fra et lag som har slitt litt, til et lag som kjemper om medaljer. Det er små detaljer som har spilt inn, sier Gaute Larsen.

- Rekdal har uttalt at Ohr var negativ og vanskelig. Har du merket noe til det?

- Nei, he he. Nå har Rekdal trent Stian mye lenger enn meg, men jeg oppfatter ham som en eksemplarisk gutt. Men han har bestemte meninger. Det har jeg merket. Men vi har takhøyde i Stabæk.

VISITT: Stian Ohr så Vålerengas B-lag i går kveld sammen med David Hanssen. De to gamle lagkameratene gleder seg til den viktige «hatkampen» mellom øst og vest. - Jeg gleder meg mye mer enn jeg gruer meg, sier Stian Ohr, mens David Hanssen bare smiler lurt når han blir spurt om VIF har planlagt å gi Stian Ohr et «takk for sist» i kampen.
SNART KLAR: Abdulaye M'Baye spilte drøye 20 minutter i gårsdagens B-kamp i 3. divisjon, og var involvert i et mål som ble tvilsomt annulert. M'Baye kan være spilleklar til Stabæk-kampen, men slet tydelig med en strekk i høyrefoten. Vålerenga 2 tapte 1- 2 for Grorudalen.