<strong>FORBEREDT:</strong> Lars Lagerbäck forteller at han skal forberede Erling Braut Haaland og de andre landslagsspillerne på serbisk grisespill i skjebnekampen mot Serbia torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDT: Lars Lagerbäck forteller at han skal forberede Erling Braut Haaland og de andre landslagsspillerne på serbisk grisespill i skjebnekampen mot Serbia torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forberedt på grisespill

Serbia er kjent for å ha flere tjuvtriks i ermet og være ganske stygge i spillet. Derfor forbereder det norske laget seg på grisespill i skjebnekampen torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):

- Vi vet vi møter et erfarent lag og erfarne spillere pleier å bruke litt trashtalk og sånne saker, så det skal vi være forberedt på, sier Lars Lagerbäck til Dagbladet på spørsmål om han frykter serbisk grisespill.

De serbiske landslagsspillerne er kjent for å være et av de fysisk tøffeste lagene i landslagsfotballen. I den serbiske troppen er spillere som Aleksandar Kolarov, Nikola Milenković og Aleksandar Mitrović noen av de mest fryktede spillerne når det kommer til fysikk.

De er i tillegg kjent for å være gode på tjuvtriks og har sine små knep for å provosere motstanderne. Den norske landslagssjefen trekker frem de glisne tribunene som en ulempe for serbisk grisespill.

På Ullevaal torsdag vil det kun være 200 tilskuere på tribunen.

- Det blir litt vanskeligere uten publikum. Dommerne hører så mye mer og det merker man på antallet bestrafninger som har økt kraftig uten publikum. Men om det skulle bli noen ting, så er det noe vi skal forsøke å forberede oss på og være ekstremt disiplinerte, sier Lagerbäck og skryter av Erling Braut Haaland som satt ved siden av svensken.

<strong>KAN DEBUTERE:</strong> Jens Petter Hauge er én av to mulige debutanter i troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN DEBUTERE: Jens Petter Hauge er én av to mulige debutanter i troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hyller Haaland-ro

- Jeg så Erling viste erfarenhet når han var litt i kontakt med en motspiller og holdt seg helt kald når de prøvde å provosere ham i en kamp for en stund siden, sa landslagssjefen og siktet til en hendelse i Dortmunds kamp mot Augsburg for en ukes tid siden.

Augsburg-kaptein Jeffrey Gouweleeuw klappet til Haaland i en krangel som endte med gult kort til den norske stjernespissen. I etterkant fikk han skryt for å ikke legge seg ned i situasjonen.

- All ære til Erling Haaland for ikke å ramle sammen etter å ha blitt slått i ansiktet under noen opphetede utvekslinger med Augsburg. Gud vet hvor mange spillere som ville falt om hvis de ble truffet i ansiktet på denne måten, skrev sjefredaktør Ives Galarcep i SBI Soccer på Twitter.

- Frykter ikke grisespill

Haaland har med andre ord blitt vant til tøffe tak i den tyske bundesligaen etter overgangen til Borussia Dortmund i januar. Spissen som har åpna årets sesong knallsterkt med fire mål på tre kamper, er helt rolig før møtet med de serbiske forsvarerne.

- Det kommer til å bli en interessant og tøff kamp, selvfølgelig blir det intenst, men jeg frykter ikke noe grisespill spesielt fra dem, forteller Haaland.

<strong>KLAR:</strong> Erling Braut Haaland og resten av stjernene står overfor sitt livs viktigste landskamp.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Erling Braut Haaland og resten av stjernene står overfor sitt livs viktigste landskamp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Serbisk fokus

At Haaland er i fokus hos serberne før torsdagens skjebnekamp er det liten tvil om. Mandag var Haalands navn og bilde å se på sportssidene i de aller fleste av de store serbiske avisene.

- Bare gud kan redde oss unna Haaland, sa fotballprofilen Dragoslav Stepanovic i avisen Informer.

Haaland forteller på pressekonferansen at han har planer om å lese seg opp på det serbiske forsvaret.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men jeg kommer nok til å se litt ekstra på dem jeg skal spille mot i de neste dagene. Det er alltid litt å hente der, sier Haaland.

Borussia Dortmund-stjernen åpnet målkontoen for Norge under forrige landslagssamling og står nå med tre mål med flagget på brystet. Torsdag jakter han nye mål for å pynte på scoringsstatestikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer