Casper Ruud:

Forberedt på smell

På to år har Casper Ruud (22) klatret nesten 100 plasser på ATP-rankingen. I 2021 er han forberedt på at nedturen kan komme for første gang i karrieren.

REALIST: Casper Ruud avbildet i Oslo før jul. Foto: Heiko Junge / NTB
REALIST: Casper Ruud avbildet i Oslo før jul. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar 2019 var han ranket som nummer 126 i verden, to år seinere er han nummer 27. På det høyeste var han oppe som nummer 25 i september 2020, et år hvor han etablerte seg blant de 30 beste i verden.

- Jo høyere man kommer, jo vanskeligere blir det både å klatre, og å forsvare plassen sin. Jeg er forberedt på at det kan gå nedover også, sier Ruud til Dagbladet fra hotellrommet i Melbourne.

Ros av legende

Den svenske tennislegenden Mats Wilander mener derimot at Ruud bør se oppover på rankingen.

- Jeg syns han burde ha en målsetting om å bli blant de ti beste i sin karriere, jeg tror han kan klare det, sier Wilander til Dagbladet.

- Det er veldig hyggelig at en legende som ham sier det. Topp ti er en absolutt drøm og et mål. Selv om jeg er forberedt på at det også kan gå nedover, så er målet å fortsette å klatre, og etablere meg blant topp 20 i verden, forklarer Ruud.

Dette må han forbedre

Wilander trekker fram serve og volley som to elementer Ruud må forbedre om han skal komme seg helt opp.

- Han har et poeng der. Jeg er ikke den høyeste, så jeg kan ikke levere de hardeste servene hver gang. Volley er ikke en veldig stor del av spillet mitt nå, men jeg håper det skal bli det, svarer Ruud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer