Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forberedt på thrilleravslutning

Ett mål skiller Bryne og Strømsgodset når 90 Tippeliga-minutter gjenstår. Begge lag er forberedt på en dramatisk avslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 25 kamper har både Bryne og Godset 19 poeng, men Bryne er et plussmål bedre. Søndag spiller Bryne borte mot Lyn, mens Strømsgodset skal til Skien og møte Odd.

Det kan ende med at det laget som taper minst tar kvalifiseringsplassen. Det andre laget stuper ned i 1. divisjon.

- Det vil ikke være så aktuelt å ta hensyn i første del av kampen, men den siste halvtimen må vi vurdere, sier Godset-trener Arne Dokken til Dagbladet.no.

- Men det er jo en merkelig situasjon at det laget som taper minst, kan holde seg. Det kan skje, men vi reiser til Skien for å vinne. Det tror vi at vi skal få til, legger han til.

I tillegg til håpet om tre poeng tar han med seg taktiske tanker om hvordan han skal lede sine menn ut i fra hvordan situasjonen er for Bryne.

Også Bryne-trener Reine Almqvist har «Plan 2» i ermet.

- Vi må jo tenke gjennom hvilke scenarioer som kan oppstå. Det kommer vi til å gå gjennom, sier Almqvist til Dagbladet.no.

Arne Dokken kan i hvert fall glede seg over skadestatus i Godset to dager før skjebnekampen i Skien. Både Lasse Olsen og Kenneth Karlsen var tvilsomme tidligere i uka, men nå er begge SIF-veteranen meldt kampklare.

- Det er veldig viktig. Det er to av de mest erfarne spillerne vi har, sier Dokken.

Hvis det blir tap både for Strømsgodset og Bryne i helga, kan Tromsø snike seg forbi. Det betinger at TIL vinner på Åråsen. Tromsø-trener Tommy Svensson er forpliktet til å ikke gi opp.

- Det er ikke så lett for Lillestrøm å gå ut og bare tro at de vinner, sier Svensson til Dagbladet.no.

- Vi skal kjempe det vi kan for å vinne kampen. Det er vår mulighet.

THRILLERSLUTT: Reine Almqvist kan få kvalikplass med tap, men det forutsetter hjelp fra Arne Sandstø (bak) og Odd. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart