Forberedt til fest

Med familien på tribunen brukte Dylan Macallister (21) bare ti minutter på å score seg inn i bergenske fotballhjerter. Og australieren hadde gjort hjemmeleksa godt.

BERGEN (Dagbladet): Branns nye målfunn har slitt med scoringsformen de siste to månedene. Men når det først løsnet, kunne han ikke valgt en bedre anledning. Foran over 15000 på Brann stadion og med familien på tribunen, scoret Macallister like godt to mål i hjemmedebuten mot Molde.

- Utrolig å score to i min første kamp. Selv om jeg var litt heldig på den andre scoringen. Men dette er jobben min, sier Macallister.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Brann- Molde 3- 0 (2- 0). Mål: 1- 0 Dylan Macallister (4), 2- 0 Macallister (10), 3- 0 Seyi Olofinjana (82). Dommer: Roy Helge Olsen, Våg. Gult kort: Helge Haugen, Brann.

- Uferdig spiller

Dylan Macallister kom forberedt til festen på Brann stadion i går. Fredag ba han nemlig Mons Ivar Mjelde om en video av fjorårets møte mellom Brann og Molde. Og det hjalp tydeligvis. 193 cm lange Macallister viste fram sin hodestyrke fra første minutt.

- De visste ingenting om meg. Derfor synes jeg det var viktig at jeg fant ut litt om dem. Jeg la merke til at den blonde stopperen (David Ljung. redanm.) var veldig god i lufta og en spillende type. Det er bra at jeg kan dra fordeler av det, sier Macallister til Dagbladet.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde skryter av den lærenemme australieren.

- Han er søkende i forhold til disse tingene. Han liker også å se video av treninger slik at han kan forberede seg, sier Mjelde og er enig i at den unge spissen kan karakteriseres som en uslepen diamant.

Til OL

- Han må få lov å bli vant med tempoet, og han kan bli enda bedre på hodet og i avslutningsfasen. Han er en uferdig spiller, mener Mjelde.

Brann må trolig greie seg uten Macallister under OL i Aten i sommer.

Og selv om stemningen var god i Bergen i går, er det en klar prioritet for Macallister.

- Jeg elsker Brann og Bergen. Men jeg elsker også Australia. Og for en sportsmann å representere landet sitt i en turnering som bare arrangeres hvert år, er noe av det største som er, sier 21-åringen.

I går hadde han familien Macallister på tribunen. De har vært på besøk i et par uker, og likte selvfølgelig det de så.

- Det var viktig for oss å komme og se Dylan. I dag fikk han vist hva han er kapabel for. Jeg er veldig stolt av ham. Men hele laget skinte i dag. Dette er en lagsport, understreker mamma Helen (48).

Oppstyr

Sammen med ektemannen Colin (49) og datteren Cas (18) har de besøkt fotballsønnen i et par uker. Lillesøster Cas har ingenting imot at storebror drar halve jorda rundt for å spille fotball.

- Det gjorde det ekstra godt å score at familien var til stede. Og dette er helt nytt for meg. I Australia vet de ingen ting om dette, sier Dylan Macallister blant TV-kameraene og pressekobbelet i garderoben etter kampen.

Nå vet i alle fall Bergen.

HJERTE I BRANN: Dylan Macallister elsker Brann og Bergen. Nå elsker også bergenserne ham. Australieren scoret to mål og var banens beste i hjemmedebuten.