Forbi Beckham med diamanter på hodet

Lewis Hamilton blir den rikeste idrettsutøveren i England.

(Dagbladet.no) Lewis Hamilton (23) har hatt en glitrende Formel 1-karriere så langt, og denne helga vil han glitre litt ekstra på banen også - med diamanter på hjelmen.

Engelskmannen kjørte sitt første Formel 1-løp forrige sesong, og han svingte rett inn på podiet. 23-åringen har kjørt 22 løp og i 15 av dem har han havnet blant de tre beste. Debutsesongen endte med at han kom på 2. plass sammenlagt - bare ett poeng bak Kimi Räikkönen.

- Dette er den kuleste sporten i verden, sier Hamilton til CNN.

Elsker diamanter

I hånda holder han den gule hjelmen han skal kjøre med under helgas Monaco Grand Prix. Han klarer ikke la være å smile når han ser på den, for det lyser fra flere hundre små Steinmetz-diamanter.

- Signaturen min er limt på med diamanter på toppen og så er det også flere diamanter på sida, sier motorkomenten.

Lagkamerat Heikki Kovalainen kjører med en liknende hjelm, men det er ikke første gang en diamantsponsor har preget sporten på denne måten. Ifølge Bilsport.se kjørte Räikkönen med diamanter i rattet i 2005 og året før hadde Jaguar biler med glitter i nesepartiet.

- Bling, bling, jeg elsker dette. Som en del folk vet er jeg veldig kresen når det gjelder hjelmen min, men dette ser bra ut og det gir løpet litt ekstra glitter, sier McLaren-føreren ifølge Eurosport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DRØMMER OM SEIER: Lewis Hamilton sier at en seier i Monaco er det han har de våteste drømmene om. Foto: REUTERS
DRØMMER OM SEIER: Lewis Hamilton sier at en seier i Monaco er det han har de våteste drømmene om. Foto: REUTERS Vis mer

Nærmer seg milliarden

Etter at Michael Schumacher ga seg har Formel 1-sporten manglet den virkelig store stjernen som alene bidrar til å både løfte sirkuset videre og holde det oppe. Hamiltons inntog viser at han fort kan bli den nye profilen som gjør denne jobben.

Engelskmannen har signert en femårskontrakt med McLaren som vil gi ham nesten 700 millioner kroner. I tillegg er han nå i ferd med å bli enig med Reebook om en sponsoravtale verdt 100 millioner kroner.

Får han den i land vil han bli Englands best betalte idrettsutøver - foran David Beckham.

- Jeg føler ikke at presset på meg blir større som følge av disse avtalene. Jeg er fortsatt den samme fyren og det er vanskelig for meg å forstå et jeg skal være et så stort navn markedsføringsmessig, sier han beskjedent.

McLaren-sjef Ron Dennis er imidlertid ikke i tvil om at Hamilton er verdt hvert eneste pund.

- Det beste med ham er at han rett og slett bare lever og elsker hvert eneste minutt av livet. Han har ikke lyst til å gjøre noe annet i verden - og jeg vil ikke ha ham i noen andres biler, sier Dennis.

Drømmer om Monaco-seier

Forbi Beckham med diamanter på hodet

Helgas VM-runde i Monaco er Formel 1-sirkusets kanskje aller mest prestisjefylte løp. Hamilton endte på en imponerende 2. plass i fyrstedømmet i fjor, bare slått av Fernando Alonso.

Likevel er han forsiktig med å uttale at han går for seier på søndag.

- Det vil være som en drøm å vinne i Monaco, og det er det viktigste løpet for meg personlig. Jeg føler at jeg kan vinne overalt, men det er vanskelig å si hvordan vi vil gjøre det i Monaco, som er veldig annerledes enn Istanbul, sier han ifølge BBC.

23-åringen økte tittelsjansene sine for et par helger siden, da han kom på 2. plass i Tyrkia. Han er nå sju poeng bak Räikkönen i VM-sammendraget.

McLaren tok en dobbeltseier i de trange Monte Carlo-gatene i fjor, og Hamilton ble da beordret til å ikke presse Alonso om seieren. Han tror ikke ledelsen vil legge bånd på ham og stallkamerat Kovalainen denne gangen.

- Det vil ikke være riktig av laget å dytte meg foran ham. Hvis ikke jeg vinner, da håper jeg han gjør det. Sånn er det også den andre veien. Jeg vil at det skal være ærlig og rettferdig, sier det unge stjerneskuddet.

FØLGER MED: Noen av innbyggerne i Monaco har strålende utsikt under helgas Grand Prix-runde.
DIAMANTGUTTEN: 23-åringen viser stolt fram hjelmen han skal bruke i helga. Den har flere hundre små diamanter.
RIVIERA-RÅKJØRING: Det kommer til å brumme bra i Monacos gater de neste dagene. I går hadde Lewis Hamilton den raskeste tida på trening.
SVÆRT KREVENDE: Monaco er det kanskje mest prestisjefylte løpet i Formel 1-sirkuset.