Forbildet

Under vårens A-VM i Riga ble Patrick Thoresen skrytt opp i skyene av den svenske hockeylegenden Dan Labraaten.

• Stem og vinn en reise til 10 000?: Her er de 12 kandidatene i Folkets Idrettspris

Under vårens A-VM i Riga ble Patrick Thoresen skrytt opp i skyene av den svenske hockeylegenden Dan Labraaten.

Han var i VM som talentspeider, og uttalte til Dagbladet at landslagsforwarden fra Hamar var et interessant navn med tanke på NHL-spill.

-  Han gjør en veldig fin jobb i svensk hockey (Djurgården), og er én av dem vi følger tett.

Gretzkys klubb

Drøyt fem måneder seinere, foran øynene på 16 839 tilskuere i Rexall Place, scoret Thoresen sitt første NHL-mål mot San Jose Sharks. Ikke for New Jersey, som Labraaten representerte i A-VM, men for Edmonton Oilers - Wayne Gretzkys lekestue i ei årrekke.

Forbilde

Der har 23-åringen fra Hamar etablert seg, både på og utafor isen. Samtidig er han et forbilde og en inspirasjon for alle norske hockeytalenter. Lillebroren Steffen (21) inkludert.

Forbildet

-  Patricks suksess gir en ekstra glød. Både han og jeg har en indre drivkraft som vi prøver å følge. Etter å ha skaffet seg hus, fått over familien og fikset endel småting, har han den roen som vil gjøre ham til en enda bedre spiller, sier Steffen Thoresen.

-  Skjønte ikke korven

15 år gammel ble Patrick Thoresen vraket av Färjestad.

-  Jeg skjønte ikke «korven» den gangen. Det er jo trenernes oppgaver å se talentet og utvikle det, sier pappa og Storhamar-trener Petter Thoresen.

Yngste debutant

I 1999 ble Patrick Thoresen Storhamars yngste debutant og målscorer noen gang. 17 år gammel pakket han kofferten og dro til verdens beste juniorliga (QMJHL). På 60 kamper for Moncton hadde han 30 mål og 73 poeng. På 71 kamper for Baie Comeau står han bokført med 33 mål og 108 poeng.

Djurgården springbrett

Etter to lærerike år i Canada reiste Thoresen til Mörrum i Allsvenskan, før han ble hentet av Elitserielaget Djurgården. Det var springbrettet til NHL, hvor han blør for laget og tar ansvar.

31 kamper:  Siden han kom til Edmonton har Patrisk Thoresen (23) scoret to mål og lagt sju målgivende pasninger. Foto: Scanpix
31 kamper: Siden han kom til Edmonton har Patrisk Thoresen (23) scoret to mål og lagt sju målgivende pasninger. Foto: Scanpix Vis mer

-  En drømmespiller, sier fansen.

-  Og eventyret har bare såvidt begynt.