Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbløffelse i hoppbakken: Plutselig forsvant publikum

Gikk mellom første og andre omgang da Johann André Forfang og Robert Johansson tok sølv og bronse.

BLE BORTE: Hovedtribunen i hoppbakken var full i første omgang. I andre omgang hadde mange forsvunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BLE BORTE: Hovedtribunen i hoppbakken var full i første omgang. I andre omgang hadde mange forsvunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): De norske hopperne fikk i ettermiddag en svært god start på OL. Ingen kunne gjøre noe med Andreas Wellinger fra Tyskland. Men bak fulgte duoen Johann André Forfang og Robert Johansson.

Sølv og bronse i normalbakken blir av sportssjef Clas Brede Bråthen betegnet som en bonus. For det ble et merkelig renn i Pyeongchang i Sør-Korea.

Vanskelige vindforhold gjorde at rennet varte og rakk. I tillegg var det så kaldt at folk i bakken snakket om mellom 40 og 50 effektive kuldegrader. Dette førte til at over halvparten av tilskuerne – kanskje enda flere – forsvant mellom første og andre omgang.

Fra å være en godt besøkt hoppbakke, virket det nesten folketomt da Forfang og Johansson hoppet inn til sølv og bronse. Med til historien hører at rennet startet klokka 21.35 lokal tid. Først 20 minutter over midnatt var det ferdig. Sør-Korea ligger åtte timer foran Norge.

Live-published photos and videos via Shootitlive

At folk gikk hjem var også noe sportssjef Clas Brede Bråthen fikk med seg.

- Den siste bussen gikk hjem før andre omgang begynte, sier han på fleip. Så blir han mer alvorlig:

- Jeg skjønner godt at publikum gikk hjem. Hadde jeg ikke vært ekstremt interessert i skihopping, ville jeg nok gått hjem jeg også. Men jeg ble.

- Hvor kaldt opplevde du at det var?

- Det føltes som minus 45.

Pledd

Den lange ventetida for flere av hopperne gjorde at de fikk pledd på toppen av tilløpet. Spesielt ille var det for sveitseren Simon Ammann, som gikk av og på bommen flere ganger. Han endte til slutt på ellevte plass.

Robert Johansson sier at han ikke hadde følelse i beina, på det som ble dagen til Tyskland og Norge. Wellinger var oppløst i tårer da seieren var et faktum. Begge de to polakkene - Stefan Hula og Kamil Stoch - sviktet i andre omgang.

- Det var et veldig spesielt renn, sier Forfang.

- Det var utfordrende med all vinden. Det var mange som ble tatt av bommen ofte og lenge.

Tromsø-hopperen sier OL-sølvet er det største han har opplevd som hopper:

- Det er vanskelig å forklare følelser og tanker. Dette har vært et langsiktig mål.

Følelser

Sterke følelser var det også for Robert Johansson. Han kom til OL i siste liten. Trener Alexander Stöckl opplyser at den siste plassen sto mellom ham og Marius Lindvik.

- At det ble en usikkerhet i Zakopane, gjorde meg bare enda mer skjerpet og klar til å vise hva som bor i meg. Etter det har jeg bare hoppet bedre og bedre. Det viste seg her i dag, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!