<strong>TELLER NED:</strong> Markus Henriksen på vei til torsdagens trening på Ullevaal stadion. I kveld venter Østerrike i Nations League. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Markus Henriksen på vei til torsdagens trening på Ullevaal stadion. I kveld venter Østerrike i Nations League. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Østerrike kl. 20.45

Forbløffer: - Spesielt

Markus Henriksen (28) har spilt fire klubbkamper på ett år. Likevel er han en av Lars Lagerbäcks yndlinger: - Veldig spesielt.

Publisert
  • Norge - Østerrike, klokka 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): På vei til Ullevaal stadion dekket bak munnbind i går: Den klubbløse trønderen Markus Henriksen.

Midtbanespilleren har skapt seg en sensasjonell statistikk denne sesongen.

Mens han bare har spilt fire klubbkamper for Bristol City i Championship, har han sju landskamper for Norge.

Med andre ord: Han spiller flere landskamper enn klubbkamper, og er trolig den eneste i verden av sitt slag.

NATIONS LEAGUE: Vi lader opp til Norges viktige Nations League-kamp mot Østerrike. Video: Ljosland/Filtvedt/Rødt Kort Vis mer

- Det er veldig spesielt, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet.

Men han er raskt ute med å understreke:

- Henriksen har faktisk vært stabil og god på landslaget. Det forteller mye om profesjonaliteten hans.

Sammen med resten av fotballandslaget forbereder midtbanespilleren kampen mot Østerrike klokk 20.45 i kveld. Det er første oppgjør i Nations League, der også Nord-Irland og Romania er i gruppa. Og Lagerbäck utelukker ikke at Henriksen kan starte nok en gang.

<strong>FAST INVENTAR:</strong> Markus Henriksen får tillit med flagget på brystet gang på gang. Foto: Bjørn Langsem
FAST INVENTAR: Markus Henriksen får tillit med flagget på brystet gang på gang. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det kan godt tenkes at han kan spille. Men vi må også vurdere hvem som er i preseason og i sesong. Har du ikke spilt kamp på lenge, blir spørsmålet: Klarer du 90 minutter?

Henriksen har vært i Championship-klubben Hull City siden 2017. Men i hele fjor høst slapp han ikke til et eneste minutt.

Nordmannen - som startet karrieren i Rosenborg - har selv ikke villet gå i detaljer. Men manager Grant McCann valgte ikke å bruke ham. Løsningen var mye egentrening.

Live-published photos and videos via Shootitlive

I januar ble Henriksen lånt ut til Bristol City. Det endte med totalt fire kamper, den siste 25. februar mot Huddersfield. Nå har det gått over et halvt år uten at Henriksen har spilt en eneste kamp. Hull-kontrakten har gått ut.

Men da troppen til Østerrike og Nord-Irland (mandag) ble presentert, figurerte Henriksen på Lagerbäcks liste nok en gang.

Forklaringen i svenskens verden er enkel: Så lenge du presterer på landslaget, er dette det viktigste.

<strong>TV 2-EKSPERT:</strong> Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dagbladet møter Jesper Mathisen i solskinnet utenfor Ullevaal stadion, mens laget har lukket trening innenfor.

TV 2-eksperten sier:

- Henriksens klubbhverdag har ikke hvert optimal. Men jeg synes han fortjener en plass på landslaget. Han har vært god for Norge. Hadde han hatt en kamp eller to som var svak, ville veien til benken og tribunen vært kort. Men Henriksen har egentlig levert det Lagerbäck vil at han skal levere i rollen. Jeg synes han utfyller Sander Berge på en fin måte på midtbanen. Jeg synes ikke han får ufortjent mye spilletid. Jeg synes han har fortjent minuttene han har fått.

På grunn av coronarestriksjonene har Henriksen ikke vært tilgjengelig for kommentar denne uka. Men til Adresseavisen nylig uttalte han at han vil ta en avgjørelse etter de to kommende landskampene.

Han er blitt koblet til klubber i Tyrkia. Nettavisen bold.dk i Danmark mener å vite at AaB og FC Midtjylland er interesserte.

- I Rosenborg drømmer de nok om at han skal komme tilbake til Lerkendal, sier Mathisen.

- Det hadde vært fantastisk for RBK og Åge Hareide. Men han er såpass god at jeg tror han kan få en solid kontrakt enten i Championship, Nederland eller Tyrkia. Så kan han vende tilbake og bosette seg i huset han kjøpte av faren i Trondheim, påpeker TV 2-eksperten.

Nations League

  • Norge er i gruppe med Østerrike, Nord-Irland og Romania. Kampene spilles hjemme og borte i høst. Først venter Østerrike fredag, så Nord-Irland mandag.
  • Gruppevinneren får en ekstra sjanse til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Qatar i 2022. Europa har 13 plasser i sluttspillet. De ti første plassene går til vinnerne i den ordinære VM-kvalifiseringen neste år. De tre siste plassene vil bli utkjempet mellom de ti nummer to-lagene i gruppene og de to beste lagene fra Nations League.
  • De 12 lagene blir delt inn i tre grupper. I hver gruppe blir det playoff og finale. De tre beste lagene får til slutt VM-billett.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer