O-VM 2019 Kasper Fosser og Olav Lundanes

Forbløffer alle

VM-gull nummer ni til Olav Lundanes. Da er det på tide å forstå hva som er et talent i idrett.

HERLIG NORSK: Dobbeltseier på første VM-løp. Junioren Kasper Fosser fulgte nesten tittelforsvarer Olav Lundanes. Men erfaringen vant igjen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
HERLIG NORSK: Dobbeltseier på første VM-løp. Junioren Kasper Fosser fulgte nesten tittelforsvarer Olav Lundanes. Men erfaringen vant igjen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG (Dagbladet): Olav Lundanes tok sitt niende VM-gull på mesterskapets første distanse. De nærmeste dagene vil vise om det er starten på å gjøre Norge til verdens beste o-nasjon igjen, men Olav har forlengst vist hvorfor toppidretten vår er bedre enn noensinne:

  • Mer enn de fleste andre nasjoner har norsk idrett forstått hva det vil si å være et «talent».

At det ikke har så mye å si hvordan du ser ut på veien. Bare hvordan du bruker barne -og ungdomsåra til å legge grunnlaget for å nå målet som voksen utøver.

For få andre så vel en verdensmester i noen som helst idrett i den lange, kjeitete, men svært treningsglade guttungen Olav.

NYLIG foreleste friidrettssjefen Erlend Slokvik på den nasjonale sommerleiren for unge o-løpere. Få har bredere praktisk toppidrettserfaring enn denne 58-åringen som nå leder den suksessrike norske friidretten mot et VM som kan bli bedre enn noensinne.

Slokvik var selv topp o-løper og deretter landslagstrener. Så overtok han treneransvaret for skiskytterne, var fysisk trener for Lillestrøm i Eliteserien, hjalp ishockeylandslaget og ble skiskytterpresident før friidretten i fjor høst trengte ny sportssjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer