Forbløffer Europa: - Krise

Erling Braut Haalands to mål mot Sverige får bred omtale i Europa. Finsk avis mener han skaper krise for Sverige. Selv sier den Manchester City-klare spissen: - Vi må bli bedre alle mann.

ULLEVAAL-HELT: Erling Braut Haaland. Foto: Javad Parsa / NTB
ULLEVAAL-HELT: Erling Braut Haaland. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
  • Norge - Sverige 3-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Alle vet hvem han her. Alle vet hvor målfarlig han er. Likevel klarer ingen å stoppe den sensasjonelle nordmannen som spiller på Etihad Stadium fra høsten.

CITY-KLAR:: Erling Braut Haaland. Video: Twitter / Manchester City Vis mer

I går scoret Erling Braut Haaland to nye mål, denne gang i 3-2-seieren over Sverige. Totalt har han 20 mål på 21 landskamper. Opp til rekordmannen Jørgen Juve er det nå 13 scoringer.

Utenlandske medier er like forbløffet og imponert som det norske publikum.

- Haaland skinner for Norge, melder Sky Sports.

FESTKVELD: Erling Braut Haaland satte fyr på Ullevaal med to scoringer. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
FESTKVELD: Erling Braut Haaland satte fyr på Ullevaal med to scoringer. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Manchester City-aktuelle Haaland opprettholdt sin bemerkelsesverdige scoringsrekord på internasjonalt nivå med to mål. En av scoringene kom fra straffemerket i 3-2-seieren, rapporterer den britiske tungvekteren.

- 21-åringen sørget også for den målgivende pasningen da Alexander Sørloth scoret det avgjørende tredjemålet 13 minutter før slutt. Nå har han 20 scoringer på 21 kamper for landet sitt. Det er 14 mål unna å ta rekorden til Jørgen Juve, som ble satt mellom 1928 og 1937.

Avisa Daily Mail skriver:

- Den nye Manchester City-spissen fortsetter den gode formen for Norge. Han scoret to ganger i 3-2-seieren over Sverige. Bare 21 år gammel har mannen til 600 millioner kroner scoret 20 mål på 21 landskamper. Det skjedde etter en strålende prestasjon i Oslo.

Den tyske storavisa Bild omtaler også kampen:

- Haaland-dobbel i norsk seier. Han har nå scoret utrolige 20 mål på 21 landskamper. Måljegeren fortsatte der han slapp i bortekampen, skriver avisa og sikter til 2-1-seieren på Friends Arena for åtte dager siden.

SE TV: Expressen-journalist Philip Gadd kaller kampen for et mareritt for svenskene. Vis mer

Den spanske avisa AS melder:

- Erling Haaland scoret i begge omgangene da Norge plukket opp tre poeng. Han er bare 14 mål unna å bli en historisk toppscorer på det norske landslaget.

Den danske avisa Ekstra Bladet omtaler Haaland som et «målmonster».

- Som så ofte før var det det 21-årige målmonsteret Erling Haaland som utgjorde forskjellen, da Norge slo Sverige 3-2 i Nations League. Han hadde en direkte rolle i Norges tre mål. De to første scoret han selv. På det tredje målet var han tilrettelegger.

Avisa fortsetter:

- Dette er andre gang på sju dager at Norge slår Sverige. Sist søndag vant Norge 2-1 over de svenske naboene med to Haaland-mål. Etter seieren topper Norge gruppa med ti poeng, på det nest øverste nivået i turneringen.

Også finnene er på ballen:

- Haaland skaper krise for Sverige med seier. Han scoret allerede etter ti minutter. I starten av andre omgang sørget han for 2-0 på straffespark, skriver Ilta-Sanomat.

SE TV: Ståle Solbakken var i godt humør etter seieren over Sverige. Video: NTB Vis mer

Haalands prestasjon går heller ikke forbi russiske medier:

- Målkontoen ble åpnet i første omgang. Haaland scoret i det 10. minutt etter en assist fra Fredrik Bjørkan. I det 54. minutt scoret han på straffespark, skriver Championat.

Haaland valgte å gå rett forbi de ventende mediene i intervjusonen på Ullevaal etter kampen. Han uttalte seg til rettighetshaver TV 2 og fotballandslagets sosiale kanaler.

- Det var en fantastisk opplevelse, sier han.

- Stemningen var helt fantastisk. Det var positivitet på banen og det var positivitet på tribunen. Det var rett og slett en fantastisk dag for Norge.

- Hvordan har det vært på samlingen med ti poeng?

- Vi skulle gjerne hatt 12. Men vi skal ikke klage på ti poeng. Vi må bygge videre på dette. Vi må bli bedre alle mann. Vi må bli bedre som lag. Først da kan vi begynne å snakke om noe.

Norge har landslagspause fram til september. Da venter de to siste kampene i Nations League - mot Slovenia og Serbia.

Gruppevinneren får en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2024.

Men først skal Haaland debutere i Premier League for Manchester City. Sesongen starter 6. august.

NATIONS LEAGUE

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer